İnternet üzerinden banka hesaplarını boşalttılar

Güncelleme Tarihi:

İnternet üzerinden banka hesaplarını boşalttılar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2007 15:49

Malatya'da düzenlenen operasyonda, internet üzerinden başkalarına ait banka hesaplarından kendi hesaplarına 2.5 milyon YTL aktardıkları öne sürülen 7 kişi yakalandı.

Haberin Devamı

Edinilen bilgiye göre, Malatya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce başlatılan çalışma kapsamında internet üzerinden interaktif bankacılık işlemleriyle çeşitli illerdeki vatandaşların hesaplarından yaklaşık 2,5 milyon YTL para aktardıkları tespit edilen zanlılara yönelik “Ara Kapı” adı verilen operasyon düzenlendi.

Bilişim Suçları Bürosu ekiplerinin yürüttüğü operasyonda, çeşitli illerdeki vatandaşların şifre ve hesap numaralarını değişik yöntemlerle ele geçirerek hesaplarında bulunan yaklaşık 2,5 milyon YTL'yi internetten kendi hesaplarına aktardıkları, sahte kredi kartı ve belgelerle bu paraları kullandıkları öne sürülen şebeke üyelerinden, İ.Y.G. Malatya'nın Darende ilçesinde, O.D. Sivas'ın Gürün ilçesinde C.Ş. Mersin'de, M.Ş.S, V.Ö, E.G. ve C.K ise Malatya merkezde yakalandı.

Haberin Devamı

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğünde alınan ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilen 7 zanlı tutuklandı.
Bu arada, zanlıların 493 mağdurun hesap şifrelerini çaldığı öğrenildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!