14 kişilik çete yakalandı

Güncelleme Tarihi:

14 kişilik çete yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2007 10:49

Suç işlemek amacıyla örgüt kurdukları, sahte diploma, araç ruhsatı, tapu, sürücü belgesi, silah ruhsat belgesi düzenleyerek piyasaya sürdükleri bildirilen 14 kişilik çete, polisin “sonbahar” operasyonu ile yakalandı.

Haberin Devamı

Ankara Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Büro Amirliği görevlileri, bazı kişilerin fason şirketler kurarak yüksek meblağlarda ticari kredi kullandığını tespit ettiler. Bunun üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından için alan görevliler, “sonbahar” adı verilen planlı çalışma başlattılar.
Yaklaşık 9 ay süren çalışmanın ardından, suç işlemek amacıyla örgüt kurdukları, kurum dolandırıcılığı ve sahtecilik yaptıkları tespit edilen Mehmet İ, Levent Ş, Basri G, Cüneyt K, Bedri O, Şahin Y, Kadir A, Yavuz S, Abdullah K, Derya İ, Selim T, Neval Y, Mevlüt A. ve Nuray K. gözaltına alındı.

Yakalanan kişilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, tamamı sahte olmak üzere polis ve askerin de aralarında bulunduğu çeşitli kurum ve kuruluşlara ait çok sayıda kimlik, üniversitelerin de aralarında bulunduğu eğitim-öğretim kurumlarına ait diplomalar, ticaret odası sicil kayıtları, tapu senetleri, motorlu araç trafik belgesi, sürücü belgesi, basın kartı, sahte sigorta poliçeleri, faturalar, İSKİ'ye ait makbuzlar, sigorta sicil kartları, silah ruhsatları ele geçirildi.
Çete mensuplarının bu belgeleri para karşılığı piyasaya sürdükleri belirlendi.

Haberin Devamı

Bu kişilerle birlikte 3 adet ruhsatsız tabanca, 34 adet fişek, şasi numarası değiştirilmiş çalıntı lüks bir cip ele geçirildi.
Gözaltına alınan kişilerin ayrıca sahte belgelerle kurdukları fason şirketler aracılığıyla 2 bankadan ticari kredi çektikleri ortaya çıktı.

Banka kredileriyle ilgili bir banka yöneticisinin de şüpheli sıfatıyla ifadesi alındı.
Emniyet yetkilileri, çete mensuplarının sahte belgeleri piyasaya sürmekten 500 bin YTL civarında rant elde ettiklerini tespit ettiklerini belirterek, ticari kredilerin ne kadar olduğu konusunda bankaların çalışmalarını sürdürdüğünü kaydettiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!