Gündemdeki soru ’listede kimler var’

Güncelleme Tarihi:

Gündemdeki soru ’listede kimler var’
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2007 00:00

Başbakan Erdoğan’ın, "Cumhurbaşkanlığı için uzlaşma arayacağım" demesi tartışma başlattı. İsim listesi oluşturacak olan Erdoğan’ın kafasındaki isimler merak ediliyor. Kulislerde Gül’ün listede yer almayabileceği, Şener’in aday olabileceği konuşuluyor.

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın son günlerde yaptığı "Cumhurbaşkanlığı için uzlaşma arayacağım" açıklaması Ankara kulislerini hareketlendirdi ve Erdoğan’ın kafasında kimlerin yer aldığı tartışılmaya başlandı. Abdullah Gül’ün adaylardan olmayabileceği, yeni dönemde Meclis dışında kalacak olan Abdüllatif Şener’in adının yeniden gündeme gelebileceği belirtildi. CHP Lideri Deniz Baykal’ın, "Meclis dışından seçelim" önerisinin de bu çerçevede değerlendirilmeye başlandığı ifade edildi.

Muhalefetin Abdullah Gül’e karşı çıkmasında ve Anayasa Mahkemesi kararından sonra Erdoğan’ın, "11’inci Cumhurbaşkanı’nı Meclis seçecek" ve "Bu sefer uzlaşma arayacağız" sözleri yeni bir tartışma başlattı. Birden çok adayla muhalefetin karşısına çıkacağı beklentisini oluşturan Erdoğan, bu konudaki en son açıklamasını dün akşam TRT 2’de katıldığı bir programda yaptı. Cumhurbaşkanlığı seçiminde uzlaşmaya değinen Erdoğan, "Ön yargımız yok, ön kabulümüz de yok. Parlamento çalışmaya başladığında ilk ele alınması gereken konu cumhurbaşkanlığı olacak. Dayatmalar olursa bu dayatmalara bizim, ’Evet’ dememiz mümkün değil. O zaman tabi biz diyoruz ki: Buyrun gidelim millete."

Erdoğan’ın açıklamalarıyla, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’ün mitinglerde cumhurbaşkanlığı seçimini hatırlatıp, "Meydanlar kimin haklı olduğunu gösteriyor" diyerek, kendisinin seçilmesi gerektiğine yönelik vurguları, Erdoğan ile aralarında ayrılık olduğu izlenimini de doğurdu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!