Irak için tezkere beklentisi arttı

Güncelleme Tarihi:

Irak için tezkere beklentisi arttı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2007 00:00

BİR aya yakın süredir görüşmeyen Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile Başbakan Tayyip Erdoğan’ın dün biraraya gelmesi, gündemi hareketlendirdi. Başbakan Erdoğan’ın, perşembe günleri Sezer’le yaptığı olağan görüşmesini iki gün öne alarak Köşk’e çıkması, "sınır ötesi operasyon görüşüldü" yorumlarına yol açtı. Ancak Erdoğan’ın 35 dakika süren görüşmesinden sonra herhangi bir açıklama yapılmadı.

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’ün Meclis’in olağanüstü toplanarak Kuzey Irak’a operasyon tezkeresini çıkarabileceğini söylemesinin ardından, Erdoğan’ın Sezer’e çıkması, hükümetin tezkereyi Meclis’e getireceği yorumlarına neden oldu. Tezkerenin 9 Temmuz Pazartesi günü yapılacak Bakanlar Kurulu’nda görüşülmesinin ardından, Meclis’e sevkedilebileceği belirtiliyor.

AKP: GEREĞİNİ YAPARIZ

AKP Grup Başkanvekili Salih Kapusuz, sınır ötesi harekát için Meclis’e bir tezkere gönderilmesi durumunda, gereğinin derhal yapılacağını söyledi. Siyasi kulislerde, AKP’nin hem hükümete yetki vererek askerin elini güçlendirmek, hem de başta MHP olmak üzere muhalefetin terör üzerinden yaptığı seçim propagandalarını zayıflatmayı amaçladığı konuşuluyor. Önümüzdeki hafta Meclis’in olağanüstü toplanarak, tezkereyi görüşebileceği de seslendiriliyor.

CHP: MECLİS’E GELİRİZ

CHP Lideri Deniz Baykal, Meclis’in Kuzey Irak’a askeri operasyon gündemiyle olağanüstü toplanma olasılığı için, "Meclis’e tezkere gelirse, oturuma memnuniyetle katılırız" dedi. NTV’nin özel yayınına katılan Baykal, şöyle konuştu: "Hükümet bu konudaki politikasını dikkatli ve hesaplı bir şekilde yürütmesi gerekir. Yetki aldın mı, kullanmayı göze alacaksın. Yani yetki yok değil, yetkiden önce siyasi irade yok. Ancak, bu konularda ciddi olmak lazım. Çünkü, tezkere meclisten çıkarsa mutlaka kullanılmalıdır. Kullanılmazsa Türkiye terörle mücadele konusunda ciddiyetini kaybeder."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!