’Yalan’ dediler, işte belgesi

Güncelleme Tarihi:

’Yalan’ dediler, işte belgesi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2007 02:00

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Sosyalist Enternasyonel Konsey Toplantısı’nın ardından yurda dönüşünde; AKP iktidarının, ABD ile yaptığı bir milyar dolar karşılığı Kuzey Irak’a harekát yapmama anlaşmasının belgesini gösterdi.

Haberin Devamı

GÜL: YAPSAYDIK KAYITLARDA OLURDU

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Kuzey Irak konusunda ABD ile gizli anlaşma yapıldığı iddialarına ilişkin olarak, “Bunların hepsi yalandır, aslı yoktur” dedi.Gül, şöyle konuştu:

“Bunların hepsi yalandır, aslı yoktur. ABD ile gizli bir anlaşma yapacağız, böyle şey olur mu? Onları işbirliğine zorlamak için elimizden geleni yapıyoruz. ABD ile anlaşma yaparsak bunların hepsi devletin kayıtlarında olur. Bunların hepsi devletin zabıtlarında olur ve bunların hepsi devletin ilgili makamları tarafından bilinir. Bunlar bu kadar açıktır. Bunların dışında söylenenlerin hepsi, milli menfaatlerimizi, çıkarlarımızı bile politikaya alet etmeye çalışan insanların yaptığı iftiralardır, yalanlardır. Çok üzücüdür.”

Düzenlediği basın toplantısında anlaşma belgesini basın mensuplarına okuyan Baykal şunları söyledi: "2002 yılı 22 Eylül tarihinde Dubai’de bir anlaşma imzaladılar. Bu anlaşmada bir milyar dolar veya 8 buçuk milyar dolar kredi karşılığında Amerika’dan icazet almadan Irak’a yönelik bir harekat yapmama şartını imzaladılar. Ben bunu söyleyince, ’yalan’ dediler. Evet. Böyle bir anlaşma var. İşte belgesi. Bu anlaşmanın altında Ali Babacan’ın imzası var. Durun bir kere daha okuyayım bu belgeyi. Tadını çıkarmak istiyorum. Bu belge imzalandıktan sonra biz o tarihte buna karşı çıktık. TBMM’nin yetkisinde olan böyle bir eyleme nasıl imza atarsınız dedik. Bunun üzerinde 2003 yılı Nisan ayında karşılıklı notamla anlaşmayı iptal ettiler. CHP ne söylerse doğrudur. Allah selamet versin. Abbas yolcu. Yolu açık olsun. Kendisini artık strese sokmasın."

’Yalan’ dediler, işte belgesi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!