O benim meleğim

Güncelleme Tarihi:

O benim meleğim
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2007 00:00

MUĞLA’nın Bodrum İlçesi’nde, cuma gecesi doğum gününü kutlamaya giderken arkadaşlarıyla birlikte kaza geçirerek ağır yaralanan ve solunum cihazına bağlı olarak yaşam mücadelesi veren Barış Akarsu’nun hayranları hastaneye akın etti. Akarsu’nun hayati tehlikeyi atlatamadığını belirten doktorlar yaşamasının mucize olduğunu belirtirken, annesi Nermin Akarsu, "O benim meleğimdi, ne olur Tanrım onu bana bağışla" dedi.



Bodrum’da lösemili çocuklar yararına düzenlediği internet şarkı yarışmasının sonuçlarını da açıklayacağı 28. doğum günü partisine giderken arkadaşı Zeynep Koçak’ın kullandığı otomobilin kamyonun altına girmesiyle ağır yaralanan Barış Akarsu’nun yoğun bakım ünitesinde solunum cihazına bağlı olarak verdiği yaşam mücadelesinde bir değişiklik olmadığı belirtildi. Akarsu’nun kız kardeşi Nermin, annesi Hatice ve babası Selahattin Akarsu, dün akşam Amasra’dan Bodrum’a geldiler. Oğlunun sağlık durumu hakkında bilgi alırken fenalaşan Nermin Akarsu, "Meleğimdi o. Herkesin mutluluğu için çalışırdı. Ne olur tanrım onu bana bağışla" diye gözyaşı döktü.

HAYRANLARI HASTANEDE

Akarsu’nun Bodrum ve çevre illerdeki yüzlerce hayranı da, Özel Bodrum Hastanesi’ne akın etti. Özellikle onlarca çocuğun gözyaşları içinde bilgi almak ve Barış Akarsu’yu görmek istemesi, duygulu anlar yaşattı. Sanatçının birçok hayranı da sabahlara kadar hastane bahçesinde bekleyerek yaşama yeniden dönmesi için dua etti. RTÜK Başkanı Zait Akman, Muğla Valisi M. Temel Koçaklar, İl Emniyet Müdürü M. Emin Körpe, İlçe Emniyet Müdürü Yılmaz Özden, Bülent Kayabaş, Banu Alkan, Haluk Levent, Mehmet Ali Erbil de hastaneye gelerek Akarsu’nun yakınlarına ’geçmiş olsun’ dileklerini iletti, sağlık durumu hakkında doktorlardan bilgi aldı. RTÜK Başkanı Akman, "Barış’ın tedavisi uzun sürebilir. Ailesi ve yakınlarının, kendilerini hazırlamaları gerek. Kendisinin genç, hayat dolu olmasının tedavisini olumlu etkileyeceğini düşünüyorum. Ben sağlığına kavuşacağına inanıyorum" dedi. Mehmet Ali Erbil de "Barış’ın sevenleri dua ederek onu kurtaracaktır. Beyin fonksiyonlarının çalışmıyor olması ve genç yaşta böyle bir olayla karşılaşması gerçekten üzücü bir olay. Dualarım Barış için olacak"diye konuştu. Sanatçılardan Haluk Levent, "Umudum yaşayacağı yönünde. Duruşu ve müziği açısından bana hiç yabancı olmayan, benim ailemden biri gibi. Barış kendi başına çok iyi yerlere gelebilecek bir insan. Dualarım onun için" diyerek üzüntüsünü dile getirdi.



TOPRAĞA VERİLDİLER

Kazada can veren Zeynep Koçak ve Nalan Kahraman ise, dün gazyaşları arasında toprağa verildiler. Ziraat Mühendisi Kahraman’ın Alibeyköy Mevlana Camii’ndeki cenazesine, annesi Zafer babası Kemal, ablası Meral ve ağabeyi Kenan Kahraman ile arkadaşları katıldı. Nalan Kahraman’ın cenazesi Hasdal Mezarlığı’nda toprağa verildi. Kazada otomobili kullanan Zeynep Koçak’ın cenazesi de, Ümraniye Çakmak Merkez Camii’ndeki cenaze namazının ardından ailesi ve yakınları tarafından toprağa verildi.

Sağlık durumu ciddi

Özel Bodrum Hastanesi Sağlık Hizmetleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Beyin Cerrahı Opt. Dr. Abdullah Servet, dün saat 10.45’de yaptığı açıklamada, Barış Akarsu’nun durumunda bir değişiklik olmadığını söyledi. Opt. Dr. Servet, "Barış’ın durumunda önemli bir gelişme yok. Herhangi bir nörolojik gelişme sağlanamadı. Beyin ödemi devam ediyor. Şu aşamaya kadar söylenebilecek tek şey diğer organların henüz çalışıyor olması. Beyin ödemi tedavisinde henüz bir sonuç alamadık, Barış’ın durumu ciddiyetini koruyor. Bu tür olaylarda beyin ödemi tedavisinde hastadan ne kadar kısa sürede cevap alırsak, uygulamaya tepki verirse, uyanma şansı da o kadar yüksek olur. Şu ana kadar olumlu bir yanıt alınamaması umut kırıcı olarak değerlendirilebilir" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!