Erdoğan: Kıbrıs'ta kalıcı çözümü destekliyoruz

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan: Kıbrısta kalıcı çözümü destekliyoruz
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2007 15:08

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Kostas Karamanlis ile görüştü.

Haberin Devamı

Erdoğan ve Karamanlis, Karadeniz Ekonomik İşbirliği (KEİ) örgütünün 15. Yıl Zirvesi kapsamında Çırağan Sarayı'nda bir araya geldi. Görüşmeye, Yunanistan Dışişleri Bakanı Dora Bakoyanni, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler de katıldı.

Erdoğan ve Karamanlis, yaklaşık 55 dakika süren görüşmenin ardından basın mensuplarına birlikte açıklama yaptı.

Başbakan Erdoğan, çok verimli bir görüşme gerçekleştirdiklerini belirterek, özellikle AB ile ilgili fasılların müzakeresi sürecinde ve geçmişinde Yunanistan'ı yanlarında bulduklarını söyledi.

Erdoğan, “Değerli dostum” diye hitap ettiği Karamanlis'in desteğini her zaman gördüğünü belirterek, kendisine teşekkür etti.

Yunanistan ile Türkiye'nin ekonomik ilişkilerinin her geçen gün daha iyiye gittiğini, turizmde ortak çalışmaların bulunduğunu anlatan Erdoğan, “Kıbrıs'ta kalıcı, adil bir çözümü birlikte destekliyoruz. İnanıyorum ki, önümüzdeki süreç çok daha başarılı bir süreç olacaktır. Ben özellikle Karadeniz Ekonomik İşbirliği Zirvesi'nin yapıldığı böyle anlamlı bir günde kendileriyle görüşme fırsatı bulduğum için çok teşekkür ediyorum” dedi.

KARAMANLİS'İN SÖZLERİ

Yunanistan Başbakanı Kostas Karamanlis de Başbakan Erdoğan'a KEİ Zirvesi dolayısıyla göstermiş olduğu mükemmel misafirperverlikten dolayı teşekkür etti.

Haberin Devamı

KEİ'nin kuruluşunun 15. yılını kutladıklarını, her ülkenin de bu zirvede başarılı çalışmaları ispatladıklarını dile getiren Karamanlis, Başbakan Erdoğan ile ikili, bölgesel ve uluslararası ilişkileri görüştüklerini söyledi.

İki ülke arasında turizm, ticaret ve enerji alanında son yıllarda önemli ilerlemeler kaydedildiğine işaret eden Karamanlis, şunları kaydetti:

“Buradaki bizim temel hedefimiz, tamamen Türk-Yunan ilişkilerinin iyileştirilmesi yönündedir. Şu ana kadar aramızda anlaşmış olduğumuz güven artırıcı önlemler neticesinde elde edilen pozitif sonuçlar üzerinde değerlendirmelerde bulunduk. Uluslararası hukuka uygun olmayan veya gerilimlere neden olabilecek olan faaliyetlerden kaçınmamız gerektiği üzerinde mutabakata vardık. BM kararları ve AB ilkeleri çerçevesinde Kıbrıs'ta elde edilecek adil ve kalıcı bir çözüm, mutlaka bölgeye, uluslararası planda katkıda bulunacaktır.”

ERDOĞAN'A BAŞARI DİLEĞİ

Karamanlis, Türkiye'nin AB ile ilişkilerini de görüştüklerini ve belirlenmiş olan koşullara uyduğu takdirde Yunanistan'ın Türkiye'ye her zaman desteğini vereceğini belirtti.

Haberin Devamı

Başbakan Erdoğan'a, Türkiye'nin reformist çalışmaları yönündeki çabalarına Yunanistan'ın desteğini ifade ettiğini dile getiren Karamanlis, “Aramızda var olan bu dostluk muhabbetinden dolayı kendisine seçimlerde başarılar diliyorum” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!