Moldovalı hizmetçinin cinayet planı

Güncelleme Tarihi:

Moldovalı hizmetçinin cinayet planı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2007 12:10

ANTALYA'da geçtiğimiz Cumartesi günü sevgilisyle birlikte Türk Anneler Derneği Antalya Şube Başkanı 52 yaşındaki Göksel Uysal'ı ziynet eşyaları için öldüren Moldovalı hizmetçi 23 yaşındaki Veronika Saratenau, poliste cinayeti tüm ayrıntılarıyla anlattı. Moldovalı kız, “Ben tuttum, sevgilim Leo öldürdü” dedi. Polis, genç kızı İstanbul'da saklayan 22 yaşındaki Kasım D.'yi de yakalayarak Antalya'ya getirdi.

Haberin Devamı

Türk Anneler Derneği Antalya Şube Başkanı, evli ve iki çocuk annesi Göksel Uysal, geçen Cumartesi günü evinde boğazı kesilip kalbinden bıçaklanarak öldürülmüştü. Evdeki gümüş eşyaların yanı sıra kasadan toplam 100 bin YTL değerinde ziynet eşyası çalınmıştı. Polis, şüphelendiği evin hizmetçisi Veronika Saratenau ve sevgilisi 24 yaşındaki Leonit M.'yi aramaya başladı. iki sevgilinin yurt dışına çıkmamaları için mahkemeden tahdit koyduran Antalya Cinayet Bürosu dedektifleri, 8 kişiden oluşan 2 ayrı ekibi İstanbul'a gönderdi. Leonit M., Atatürk Havalimanı'ndan yurtdışına çıkmak isterken burada yakalanarak gözaltına alındı.

Antalya Cinayet Bürosu dedektifleri bu kez de Moldovalı hizmetçi Veronika'yı yakalamak için iz sürmeye başladı. Yoğun çalışma sonucu hizmetçi Veronika'nın Laleli'de bir pansiyonda olduğu belirlendi. Ekipler, uzun bir bekleyişin ardından, sahte pasaport çıkartmak için pansiyondan ayrılan Veronika Sarateanu ve kendisine yardım ve yataklık eden Kasım D.'yi gözaltına aldı.

Haberin Devamı

CİNAYET PLANI LEO'DAN

Antalya'ya getirilen Moldovalı hizmetçi, polisteki ifadesinde cinayeti tüm detaylarıyla anlattı. Sarateanu, “Göksel Hanım'la 3 ay önce tanıştım. Bana evinde iş vererek çalıştırmaya başladı. Kalacak yerim olmadığı için başkanı olduğu derneğe ait bir daireyi bana ve sevgilim Leo'ya tahsis etti. Göksel Hanım Leo'yu hiç sevmezdi, ama bana hep ‘kızım’ derdi. Benim ve Leo'nun pasaportu kaybolmasın diye evde bulunan çelik kasada saklıyorduk. Ben kasa açılıp kapanırken içinde bir sürü ziynet eşyası gördüm. Bir akşam Leo'ya kasada gördüklerimi anlattım. Leo bir plan hazırlayıp kasayı soymaya, Göksel hanımı da öldürmeye karar vermiş. Bana söyledi, ses çıkartmadım.”

ÖNCE BOĞAZINI KESTİ, SONRA KALBİNE SAPLADI

Otobüs ve uçakla kaçamayacaklarını düşündükleri için olaydan 2 gün önce kendilerini İstanbul'a götürmesi için bir taksi ayarladıklarını ve parasını peşin ödediklerini belirten Veronika Sarateanu, şöyle konuştu:

“O gün evde kimse yoktu. Benim eve gelmemden kısa süre sonra Leo geldi. Daha sonra da Göksel Hanım. Göksel Hanım yatak odasına girdi ve Leo tam sırası diyerek arkasından odaya girdi. Leo, Göksel Hanım'a yumruk vurmaya başladı. Yere düşünce benden bıçak getirmemi istedi. Bende mutfaktan bıçak getirdim. Leo yerden kalkmak için çırpınan kadını tutmamı istedi. Ben tutmaya çalışıyordum ama Leo da bir eliyle tutuyordu. Leo bıçakla Göksel Hanım'ın boğazını kesip ayağa kalktı. Sonrada bıçağı kalbinin üzerine sapladı. Kasayı açıp içindeki pasaportlarımızı ve ziynet eşyalarını aldık. Daha önceden ayarladığımız taksiyle buluşup İstanbul'a gittik.”

Haberin Devamı

ALTINLAR KARGOYLA GİTTİ

İstanbul'da Kasım D. ile buluştuklarını ve altınlardan 4 yüzük alıp kuyumcuda bozdurduklarını belirten Moldovalı hizmetçi, “Kasım, Leo'ya bilet aldı, beni de bir pansiyonda sakladı. Leo yurtdışına gitmek için ayrıldı, bende ziynet eşyalarını kargoya verip Leo'nun Moldova'da bulunan Maria isimli kız kardeşine yolladım. Leo Moldova'da zimmet suçundan aranıyordu. Çok borcu vardı ve bu para onu kurtaracaktı. Ben de kendime başka bir pasaport ayarlayıp Moldova'ya gidecektim” diye konuştu.

Polis Veronika'yı yakaladıktan sonra 4 yüzüğün satıldığı kuyumcuya giderek altınları aldı. Moldova'da bulunan Leonit M.'nin kardeşi Maria M. ise ağabeyinin cinayete karıştığını duyunca ziynet eşyalarını Moldova polisine teslim etti.

Haberin Devamı

Antalya polisi tarafından İstanbul'da yakalanarak kente getirilen Veronika Sarateanu ve Kasım D. ifadelerinin ardından tutuklanma istemiyle adliyeye sevk edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!