676 kilo esrar ele geçirildi

Güncelleme Tarihi:

676 kilo esrar ele geçirildi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2007 13:28

Şanlıurfa'da, jandarma tarafından düzenlenen ‘Bozgun’ operasyonunda, 676 kilo esrar ile 215 bin kök hint keneviri ele geçirildi.

Haberin Devamı

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, merkeze bağlı Havşanlı Köyü'nde oturan 30 yaşındaki Abdullah Şehmat'ın, elinde yüklü miktarda esrar bulunduğu ve satmak için müşteri aradığı ihbarı üzerine harekete geçti. Jandarma bir süre takip ettiği Şehmat'ın evine operasyon düzenledi.

Yapılan baskında evin ahır kısmına torbalar içerisinde gizlenmiş 676 kilo 45 gram esrar ele geçirildi. Bu kişinin köydeki 36 dönümlük tarlasında yapılan aramada ise 215 bin kök Hint keneviri bulundu. Kenevirler toplandıktan sonra yakılarak imha edilirken Abdullah Şehmat ise gözaltına alındı. Şehmat, sorgusunun ardından sevk edildiği nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Jandarma, ele geçirilen esrar ve hint kenevirlerinin piyasa değerinin yaklaşık 1 milyon YTL olduğunu ve Şanlıurfa'da son yıllarda uyuşturucu tacirlerine yönelik düzenlenen operasyonlarda ele geçirilen en büyük miktar olduğunu bildirdi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!