Hemen hedef oldu

Güncelleme Tarihi:

Hemen hedef oldu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2007 00:00

Taner Akçam tarafından ismi deşifre edilen Murad Gümen’e Ermeniler internette hakaret yağdırmaya başladı. Irkçılıkla suçlanan Gümen’in fotoğrafları da internet sitelerinde yayınlanıyor.

AMERİKA’da 30 yıldır "Holdwater" takma adıyla Ermeni Soykırımı iddialarına karşı Türk tezlerini savunan, ancak geçen ay tarihçi Taner Akçam tarafından deşifre edilen, karikatürist ve film yapımcısı Murad Gümen, büyük bir tartışma başlattı. Yıllar sonra isminin ortaya çıkmasının ardından, internette Murad Gümen adına adresler alındı. www.muradgumen.net adresi Gümen’i savunurken, www.muradgumen.org’da ise aleyhine sözlere yer veriliyor. Aralarında www.armenianhouse.org gibi etkili Ermeni internet siteleri ve kişisel blogların yer aldığı pek çok yerde de Gümen’in adına rastlanıyor. Gümen’in fotoğrafları internet sitelerinde yayınlanırken, "ırkçı" olduğu iddia ediliyor.

KOLEJDEKİ AFİŞ

Gümen sitesinde Ermeni sorunuyla yüzleşmesini şöyle anlatıyor: Kolejde bir gün Ermeni gençler duvara propaganda afişi asmıştı. Türk bayrağının yıldızını Nazilerin gamalı haçına benzetmişlerdi ve o haçtan da Ermeni kanı damlıyordu. Evde anneme ’Türkler, suçsuz Ermenileri katletmiş, doğru mu?’ diye sordum. Annem ’Sakın bunu tartışma seni okuldan bile atarlar’ dedi. Annemin gözlerine sinen o korkuyu hep hatırladım.

Ortadan kayboldu
/images/100/0x0/55eafdf4f018fbb8f8a3ee5a


Agos Gazetesi’nde geçen ay yayınlanan iki yazısında Holdwater’ın deşifre olmasının hikayesini aktaran Taner Akçam’a ulaşmak mümkün olmadı. Türkiye’de yaşayan ve yayıncılık yapan kardeşi Cahit Akçam, "Nerede olduğunu bilmiyorum, telefonu yok" cevabı verdi. Akçam, geçen Şubat, bir sempozyuma katılmak için gittiği Kanada’nın Montreal Kenti’nde "terörist" diye sorgulanıp 4 saat gözaltına alınınca, olaydan "Holdwater"ı sorumlu tutmuş ve karşılık olarak Gümen’in ismini deşifre etmişti.

Hemen hedef oldu
Çizer ekibinden

Murad Gümen, Amerika’da yaşayan başarılı bir illüstratör ve film yapımcısı. Sanat çevrelerinde, Türk-Amerikan kökenli, çizgi romancı "Murad Gumen" olarak tanınıyor. Gümen, ünlü çizgi karakter Mickey Mouse’un da çizerlerinden biri. 1954’te ailesiyle Türkiye’den ABD’ye göç eden ünlü karikatürist Sururi Gümen’in oğlu olan Gümen, Türkiye’yi hiç görmedi. Murad Gümen, 1976’da "Erased Off", 1983’te televizyon dizisi "Renald Rap’s Rambling with Renald Rap" filmlerinin senaryosunu yazdı, prodüksiyonunu üstlendi ve yönetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!