MGK’da terör yolu haritaları açıldı

Güncelleme Tarihi:

MGK’da terör yolu haritaları açıldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2007 00:00

Milli Güvenlik Kurulu (MGK), PKK terörü ile "her türlü koşulda" mücadele edileceği resti çekti.

MGK, bu mücadelenin, "demokrasi ve hukukun temelinde halkla birlikte" yapılacağını da vurguladı. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in başkanlığında dün 4 saat süren MGK sonunda yayınlanan bildiride, "her türlü koşullara ve halka" vurgu yapılması, Sezer’in Binbaşı Murat Özyalçın’ın Hakkari’de şehit düşmesi sonrası 13 Haziran’da yaptığı açıklama ile Genelkurmay’ın 8 Haziran açıklamasını hatırlattı. Toplantıdan şu ifadelere yer verildi:

"Türkiye Cumhuriyeti’nin birliğine, bölünmez bütünlüğüne, ulusun güvenliğine ve yaşama hakkına kasteden bölücü terörün ortadan kaldırılması için alınan ve alınması gereken önlemlerin kapsamlı bir değerlendirmesi yapılmıştır. Bu mücadelenin gerektirdiği adımların ’halkımızla birlikte’ atılmaya devam edileceği, tehdidin demokrasi ve hukukun üstünlüğü temelinde ve kararlılıkla üstesinden gelineceği inancı teyit edilmiş, bu bağlamda terörizmle mücadelenin gerektirdiği tüm önlemlerin ’koşullar ne olursa olsun’ alınmaya devam edileceği vurgulanmıştır."

HARİTALAR AÇILDI PKK terörü ile ilgili bölümde, Irak sınırının Türkiye tarafında yürütülen "Balyoz Operasyonu" ile emniyet ve askeri istihbaratın raporları masaya yatırıldı. PKK’nın, Türkiye’deki terör eylemlerinde kullandığı, değişik tür bomba, silah ve diğer mühimmatın Irak’ın kuzeyindeki çıkış noktalarını gösteren yenilenmiş haritalar da MGK’da bir kez daha açılarak, kurul üyelerine detaylı bilgiler verildi.

İKİNCİ GÜNDEM KIBRIS MGK bildirisinde Kbrıs için şöyle denildi: "Çözüm iradesini göstermesine rağmen Kıbrıslı Türkler üzerindeki haksız kısıtlamaların sürdürülmesinin kabul edilemeyeceğinin altının çizilmiş, KKTC’nin uluslararası alanda yalıtılmışlığının giderilmesi amacıyla alınacak önlemler üzerinde durulmuştur.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!