Emel Hanım, Ağar’a “Düz ovada siyaseti” Özkök aracılığıyla sordu

Güncelleme Tarihi:

Emel Hanım, Ağar’a “Düz ovada siyaseti” Özkök aracılığıyla sordu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2007 00:52

Mehmet Ağar, DP Genel Merkezi'nde Ahmet Hakan'ın sunduğu programda gazetelerin genel yayın yönetmenlerinin sorularını yanıtladı.

Programa Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök, Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin, Milliyet Gazetesi yazarı Taha Akyol Sabah Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ergun Babahan ve Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı  katıldı.

Mehmet Ağar, Abdullah Gül cumhurbaşkanı seçilseydi, darbe olur muydu? sorusuna, "İlgili arkadaş gece saat 12’den sonra cevap verecek" yanıtını verdi.

Siz ilk DYP başkanı olduğunuzda üzerinizdeki polis kimliğinizi vurgulamak istemediniz. Polis olmanız bir genel başkan olarak sizde sıkıntı yarattı mı? sorusuna şu yanıtı verdi:

Ne demek? Polislik haysiyetli bir meslektir. Ayrıca Türkiye başbakanını seçecek. Benim böyle bir kompleksim yok. Beni el bebek gül bebek kimse bir yere getirmedi. Medya patronlarının getirdiği genel başkan olmadık. Kanırta kanırta geldik.

Ertuğrul Özkök: Susurluk’ta bile kimse sizin aleyhinizde yazı yazamadı. Bunu nasıl başardınız?

Ahmet Hakan: Mehmet Bey ikili ilişkilerde iyidir.

Mehmet Ağar: Hayat bizi bir yere getirdi.

Ekrem Dumanlı soruyor: “İktidar yapamazsam bırakırım” demişsiniz, ne diyorsunuz?

Partinin oylarının düşmesini neye bağlıyorsunuz?

Ahmet Hakan: Kaç puan alırsanız kalacaksınız, kaç puanın altında kalırsanız bırakacaksınız?

Mehmet Ağar: Ben büyük Türkiye için iddialayım. Sıkıntıları benden iyi çözebilecek biri varsa ben kendem bırakmaya hazırım.

Ertuğrul Özkök: Baykal “Ben çok iyi muhalefet yaptım” demiş.

Mehmet Ağar: Allah oraya muhalefeti kader olarak yazmış

Ertuğrul Özkök: Eşiniz dedi ki düz ovada siyaseti sorun?

Mehmet Ağar: Eşim bu konuda bir sıkıntı yaşıyor. Geçtiğimiz yaz sonunda Türkiye’nin olumsuzluğa gittiğini gördüm. Türkiye’nin bir açılım yapması gerektiğini gördüm. Cebimizde taşıdığımız terörle mücadele konusu vardı. Başbakan bu konuları bilmiyor. Terör meselesi çözülecekse önce bu hükümet gitmelidir.

Sedat Ergin: sizce terörün çözümü nedir?

Mehmet Ağar: Cumhuriyet tarihinin en büyük çözümünü söyledim. Basit bir af teklifi gibi algılandı. Koordinatör Edip Başar bırakıp gitmek zorunda kaldı. Barzani Talabani Washington’a gidince inisiyatifi kaybettik. KDP Türkiye’nin güneydoğusunda etkili olmaya çalışmaktadır.

Ertuğrul Özkök: Kuzey Irak’a girecek misiniz?

Mehmet Ağar: O gün göreceksiniz. Örgüt cinnet eylemlerine girmiştir. Belli ki örgütün arkasında farklı devletler vardır ve bu devletleri tespit etmek lazımdır. Avrupa devletleri vardır.

Sedat Ergin: AB devletleri PKK’ya göz yumuyor mu?

Mehmet Ağar: Bu da ihtimal dahilindedir.

Taha Akyol: ABD ile ittifak şansını Talabani ve Barzani’ye verdik. Böylece Irak’ta bir fırsat mı kaçırdık?

Sedat Ergin: Tezkere geçmeli miydi?  Bir tarafta Ertuğrul Özkök’ün görüşü var diğer tarafta Ergun Babahan. Sizce hangisinin dediği doğru?

Mehmet Ağar bu soruya cevap veremedi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!