Çatıda sandık içindeki bombalar ’Kuvvacı’nın

Güncelleme Tarihi:

Çatıda sandık içindeki bombalar ’Kuvvacı’nın
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2007 00:00

Trabzon’da önceki gece jandarmaya yapılan ihbarla, İstanbul Ümraniye’de bir gecekondunun çatı arasında bulunan el bombaları ve fünyelerin ardından ilginç bir isim çıktı; Kuvva-i Milliye Derneği İstanbul İl Başkanı emekli Astsubay Oktay Yıldırım...

ÜMRANİYE’de bir gecekonduya düzenlenen operasyonda, 28 el bombası ve 18 patlayıcı fünye ele geçirildi. Ev sahibi Mehmet Demirtaş, yeğeni Ali Yiğit ile patlayıcıların sahibi olduğu söylenen Kuvvai Milliye Derneği İstanbul İl Başkanı Emekli Astsubay Oktay Yıldırım gözaltına alındı.

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, önceki gece Trabzon’da jandarmaya yapılan bir ihbarı değerlendirerek, Gülistan Sokak’taki bir gecekonduya operasyon düzenledi. Gecekondunun içinden çatıya çıkan bir kapak olduğu belirlendi. Tuzak ihtimaline karşı, kapak bomba imha uzmanlarının kontrolünde açılarak çatı katına çıkıldı. Polis, bir sandık içerisine gizlenmiş 28 el bombası ve 18 patlayıcı fünye buldu. Ev sahibi Mehmet Demirtaş ile yeğeni Ali Yiğit gözaltına alındı. Mehmet Demirtaş, emniyette verdiği ifadesinde el bombalarıyla fünyeleri Kuvvai Milliye Derneği İstanbul İl Başkanı Emekli Astsubay Oktay Yıldırım’ın getirdiğini söyleyince Yıldırım da gözaltına alındı. Demirtaş’ın ifadesinde, Yıldırım’ın bağlantılarıyla ilgili önemli bilgiler verdiği, soruşturmanın bu bilgiler doğrultusunda sürdürüldüğü belirtildi. Polis, el bombalarının askeri mühimmat olduğunu ve askeri depolardan çalınmış olabileceğini belirtti. Ele geçen bombaların, Cumhuriyet Gazetesi’ne düzenlenen saldırıda ve Atabeyler operasyonunda ele geçirilen bombalarla karşılaştırılacak.
/images/100/0x0/55ea3a19f018fbb8f8729407


Kamuoyu, Oktay Yıldırım’ı, ilk kez, emekli yüzbaşı Muzaffer Tekin’in Danıştay saldırısının kilit ismi olarak aranırken Kadıköy’deki ofisini gazetecilere gezdirince tanıdı. Gazetecilere madalyaları göstereren Yıldırım, "Muzaffer Tekin, Atatürk ilkelerini ve onun ideolojisini yaşam biçimi haline getirmiş bir insandır. Bu ofis onun binlerce öğrencisine bu yolda örnek konuşmaların sahne olduğu bir mekandır. Muzaffer Tekin’in isminin konuşulması, onun nezDinde Türk ordusuna, vatanını seven ve çevresine yapılmış bir komplodur" demişti. Oktay Yıldırım ayrıca İstanbul Adliyesi’nde, halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek ve aşağılamak suçlarından yargılanan Sümerolog Muazzez İlmiye Çığ’a destek için adliye önünde bulunmuştu. Yıldırım, AB aleyhtarı gösterilerde ve Kıbrıs mitinglerinde de boy gösetirken, görüntülenmişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!