Alkışlarla emekli

Güncelleme Tarihi:

Alkışlarla emekli
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2007 00:00

Anayasa Mahkemesi’nin 46 yıllık tarihinde ilk kadın başkan olan Tülay Tuğcu, yaş haddinden emekliye ayrıldı. Tuğcu’nun emekliye ayrılması dolayısıyla Anayasa Mahkemesi’nde tören düzenlendi.

Törene Tuğcu’nun eşi Şener ve kızı Ayşe Tuğcu ile Anayasa Mahkemesi üyeleri, raportörleri ile çalışanları katıldı. Mahkemedeki törenin ardından mesai arkadaşları, Tuğcu’yu kapıda alkışlarla uğurladı. Tuğcu, çıkışta duygularını soran gazetecilere, "Allahaısmarladık diyorum, başka bir şey yok" dedi. Emeklilik günlerini nasıl geçireceğinin sorulması üzerine Tuğcu, dinleneceğini belirterek, "Emekli adam ne yapar. Torunum gelecek" diye konuştu. Tuğcu, Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Haşim Kılıç’ın, "Domates yetiştirecek" diyerek espri yapması üzerine, "Evet domates yetiştireceğim" karşılığını verdi.

BAŞKAN SEÇİMİNE DAVA RÖTARI

Başkanvekili Kılıç, iki yedek üyenin başkanlık seçiminin durdurulup, seçime yedeklerin de katılmasının sağlanması amacıyla açtıkları dava nedeniyle, başkanlık seçim süreci için bekleyeceklerini açıkladı. "Seçimin ne zaman yapılacağı ile ilgili belirgin bir düşüncem yok" diyen Kılıç, dava nedeniyle seçimin bir süre erteleneceği mesajını verdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!