Alman gazetecinin ’haşema’ macerası

Güncelleme Tarihi:

Alman gazetecinin ’haşema’ macerası
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2007 09:26

Alman Stern Dergisi muhabirlerinden Stefanie Rosenkranz, İstanbul’da geçirdiği haşemalı tatili yazdı. İki sayfa halinde yayınlanan haberde, yazar İstanbul Fatih’te bir mağazadan aldığı haşema ile geçirdiği plaj macerasını anlattı.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın tanınmış dergisi Stern’in kadın muhabiri Stefanie Rosenkranz, İstanbul’da haşema giyerek yaptığı deniz banyosunu yazı konusu yaptı. Rosenkranz, Fatih’teki bir mağazadan aldığı tesettürlü deniz kıyafeti için "Haşema kadının bütün vücudunu kaplayan bir giyecek. Eller, ayaklar ve yüz dışında vücudun her tarafı gizleniyor. Müslüman kızlar bu giyecek sayesinde cennet dışında da her yere girebiliyorlar. Önemli olan vücudun gizlenmesi. Haşema laik Kemalist Türkiye’de bazı kesimlerin tercih ettiği bir giyecek" diye yorumda bulundu.

Rosenkranz, haşema giydiğinde insanların dikkatini çektiğini ve arkasından konuşulduğunu belirterek "Neredeyse oturdukları sandalyeden düşeceklerdi. Bir çift böyle giyindiğim için beni eleştirdi. Bana, ’Yaşam şeklimizi tehdit ediyorsun. Senin giydiğin bir mayo değil politik bir sembol’ dediler" diye yazdı. Rosenkranz yazısında şunları belirtti:

Haberin Devamı

"İnançlı kızlar gerçi her yere girebiliyorlar, ama bir hayli zorlanıyorlar. Evde ya da gölgede kalmaları çok daha iyi. Haşema ile çok şey yapılır, ama asla yüzülmez. Ben haşemamı Hollandalı bir arkadaşıma hediye ettim. Bu onun işine daha çok yarayacaktır. Örneğin yağmurlu havada bisiklet kullanırken."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!