Her şey 12 yaşında bir inek karşılığı evlilikle başladı

Güncelleme Tarihi:

Her şey 12 yaşında bir inek karşılığı evlilikle başladı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2007 00:00

Çocuk yaşta ağabeyi tarafından bir inek parası karşılığı zorla evlendirilen E.Ç.’yi kocası bir süre sonra terk etti. Yeni bir hayat kurmaya çalışan küçük kadın, kendini fuhuş batağında buldu.

DENİZLİ’nin Çardak İlçesi’ne bağlı Gemiş Beldesi’nde iki yıl önce, ağabeyi tarafından bir inek parasına zorla evlendirilen 12 yaşındaki E.Ç.’nin bir erkek çocuğu oldu. Kocası terk edince E.Ç. oğluyla birlikte, kaderiyle baş başa kaldı. Yeni bir hayat kurmak için 5 ay önce Denizli’ye gelen ve Savaş Kurban, Hamiyet Kurban ile Alev Karaca’yla tanışan E.Ç. kendini bir anda fuhuş batağının içinde buldu. İddiaya göre zanlılar, E.Ç.’nin fotoğrafını, başka bir kadının nüfus káğıdına yapıştırıp yaşını 18’den büyük göstererek para karşılığı zorla fuhuş yaptırmaya başladılar.

Pavyona satacaklardı

Fuhuş ihbarı üzerine yapılan baskında evlerinde ruhsatsız bir tabancayla yakalanan Savaş Kurban ve suç ortakları gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen 3 zanlı tutuklanarak cezaevine gönderildi. E.Ç.’nin ifadesinde şöyle dedi, "Ağabeyim beni arkadaşına bir inek almak için 2 bin YTL’ye sattı. 12 yaşında evlendirildim ve şimdi 10 aylık bir bebeğim var. Eşim beni terk edince yeni bir hayat kurmak istedim, ancak fuhuşun içine düştüm. Beni tehdit ederek erkeklerle birlikte olmaya zorladılar. Jandarma beni kurtarmasaydı, pavyona 10 bin YTL’ye satacaklardı" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!