Hain saldırı

Güncelleme Tarihi:

Hain saldırı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2007 18:54

Ankara Ulus'ta Anafartalar Çarşısı'nın girişinde canlı bombanın saldırısıyla meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre 5 kişi öldü, 60'ın üzerinde kişi yaralandı.

Haberin Devamı

Ankara'nın en meşhur alışveriş merkezlerinden biri olan Ulus'taki Anafartalar Çarşısı'nın girişinde saat 18.50 civarında büyük bir patlama meydana geldi. Patlamayla birlikte çarşının içinde ve dışında tam bir can pazarı yaşandı.

Dehşetli patlamanın ardından olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi gönderildi. Alışveriş merkezindeki tüm camlar kırılırken, binanın içinde çökmeler meydana geldiği bildirildi.

Hain saldırı

Çevreyi kaplayan toz bulutu dağıldığında kan gölü içindeki caddede parçalanmış insan uzuvları ve yerde yatan yaralıların görüntüsü, olayın vahşetini gözler önüne serdi. Çok sayıda ambulansın sevkedildiği olay yeri polis kordonu altına alındı. Bomba imha ekiplerinin yaptığı incelemede patlamanın A4 cinsi plastik patlayıdan kaynaklandığı ifade edilirken, görgü tanıklarının ifadesine göre kırmızı motosikletli bir kişinin canlı bomba olabileceği yönünde kuşkuları arttırdı.

Haberin Devamı

Başkentin en kalabalık caddelerinden olan Ulus Semti'ndeki en eski çarşılarından biri Anafartalar Çarşısı'nın girişindeki otobüs duraklarında saat 18.45 sıralarında kulakları sağır edercesine korkunç bir patlama meydana geldi.

Korkunç patlamanın ardından çevreyi kaplayan toz bulutu dağıldığında, olay yerinde tam bir can pazarı yaşandı. Kan gölü içindeki caddede parçalanmış insan cesetleri, çevreye saçılan kanlı giysiler ve ayakkabılar görülürken, yardım bekleyen yaralıların çığlıkları olayın vahşetini gözler önüne serdi.

Hain saldırı


Ulus'da 100’ü aşkın dükkanın bulunduğu Anafartalar iş merkezinde patlamanın etkisiyle asma kat çöktü. İş merkezinde meydana gelen hasar patlamanın çok şiddetli olduğu izlenimi verdi.

Olay yerine ulaşan polis ekipleri, ikinci tuzak bir bomba olabileceği endişesiyle çevreyi güvenlik kordonuna alındı. Bomba imha ekiplerinin yaptığı araştırmanın ardından ambulans ve itfaiye ekipleri Anafartalar Çarşısı'na girdi.

Haberin Devamı

Yaralılarla birlikte parçalanmış cesetler, etrafa doğılmış insan uzuvları da ambulanslarla çevredeki Ankara, Numune, ve İbni Sina Hastanelerine götürüldü. Patlamada ilk belirlemelere göre 1'i Pakistanlı 5 kişinin öldüğü ve 60'tan fazla yaralının tedavi altına alındığı bildirildi. Patlama sırasında yaralananların yakınları ise hastane önlerinde sinir krizleri geçirdi.

Patlamanın ardından İçişleri Bakanı Osman Güneş, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in yanı sıra Ankara Valisi Kemal Önal, Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Poyraz ve beraberindeki Cumhuriyet savcılar ile Ankara Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz ve üst düzey Emniyet personeli de olay yerine gelerek incelemelere başladı.

Hain saldırı

Haberin Devamı

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin yaptığı incelemede sonucunda patlamanın, PKK’nın sıklıkla kullandığı A4 tipi bomba kaynaklı olduğu açıklandı. Kullanılan patlayıcı miktarının henüz belirlenemediğini kaydeden üst düzey bir Emniyet yetkilisi ölenler arasında bulunan bir kişinin parçalandığını ifade ederken, bu kişinin canlı bomba olabileceğini kaydetti. Görgü tanıklarının ifadesi doğrultusunda olay sırasında bölgeden geçen kırmızı motosikletli bir kişinin canlı bomba olabileceği yönünde kuşkuları arttırdı. Bu bilgiler ışığında patlamanın PKK’nın eylemi olabileceği ihtimali değerlendiriliyor.

İkinci bir bomba olma ihtimali nedeniyle binanın boşaltıldığını belirten polis yetkilileri, “A-4 patlayıcı C-4 gibi çok etkili bir plastik patlayıcı. Yoğun hasar veriyor. her türlü şekle sokulabilen yumuşak kıvamdaki bir patlayıcı. Genelde askeri malzeme olarak kullanılıyor” dediler.

Haberin Devamı

BULUNAN 2 BACAK HASTANEYE GÖTÜRÜLDÜ

Patlamadan uzun süre sonra olay yerinde duran iki bacağın, ölen kişilere ait olduğu sanıldı. Ancak daha sonra yapılan incelemede ölen kişilere ait olmadığı anlaşıldı. Bunun üzerine hastaneler telefonla aranıp, bacağı olmayan yaralılar soruldu. Telefon görüşmesinin ardından kopuk iki bacak adı açıklanmayan bir hastaneye götürüldü.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!