Tuncer Kılıç'tan Başer tepkisi

Güncelleme Tarihi:

Tuncer Kılıçtan Başer tepkisi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2007 10:02

Eski MGK Genel Sekreteri Tuncer Kılınç'ın, Edip Başer'in görevden alınmasıyla ilgili yorumu sert oldu.

TSK Güçlendirme Vakfı’nın, IDEF 2007 Savunma Sanayi Fuarı nedeniyle verdiği kokteylde gazetecilerin sorularını yanıtlayan eski MGK Genel Sekreteri emekli Orgeneral Tuncer Kılınç, Terörle Mücadele Özel Temsilcisi emekli Orgeneral Edip Başer'in görevinden alınmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Başer'in görevinden alınmasıyla ilgili “Yöntem yanlıştır, çok kabadır. Bunu bu şekilde lanse etmek yanlıştır" diyen Kılınç, Türkiye'nin "Cumhurbaşkanlığı seçiminde nasıl gerildiyse bu konuda da gerilmeye çalışıldığını" savundu.

Kılınç, konuyla ilgili şunları söyledi:

"Eğer çalışmadan memnun değilseniz söylersiniz. Desinler ki 'teşekkür ederiz. Emek verdiniz.' Ardından istifasını istersiniz. Yöntem son derece yanlıştır. Türk Ulusu bunu asla affetmeyecektir. Türk Ulusu emeklisine de, görevdeki askerine de son derece önem veren bir ulustur. Bunu yapanlar pişman olacaktır. Acelesi neydi ne oldu. Edip Başer çok mu zarar verecekti. Böyle bir konuda öyle bir karar alındı da yer yerinden oynamadı. Böyle bir seçim döneminin arifesinde böyle bir olay demek ki krizleri ve anlaşmazlıkları idare edemeyecek insanlar bizi idare ediyor anlamına geliyor.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!