Sivas'ta 4 kızı kene ısırdı

Güncelleme Tarihi:

Sivasta 4 kızı kene ısırdı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2007 09:28

Sivas'ta piknik yaparken kene tarafından ısırılan 3'ü üniversite öğrencisi 4 kız, tedavi altına alındı.

Haberin Devamı

Cumhuriyet Üniversitesinin çeşitli bölümlerinde öğrenim gören yaklaşık 30 kişilik öğrenci grubu Hafik Gölü yakınlarında pikniğe gitti.

Burada arkadaşlarıyla birlikte gölün çevresindeki alanda gezinen üniversite öğrencilerinden F.D, H.D. ve H.B. adlı kız öğrenciler vücutlarının çeşitli yerlerine kene yapıştığını fark etti.

Arkadaşlarıyla birlikte Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine gelen öğrencilerden ikisinin bacağına, birinin ise göğsüne yapışan kene, burada sağlık ekiplerince kontrollü bir şekilde çıkarıldı.

Genç kızların vücutlarından çıkarılan keneler, incelenmek üzere tüplere konuldu.

Bu arada ailesiyle birlikte Karşıyaka Mahallesi Serpincik Göleti yakınlarında piknik yapan Ö.H. (18) piknik dönüşü evde bacağında kene olduğunu fark etti. Genç kızın bacağındaki kene babası tarafından vücuduna yapışmadan çıkarıldı.

Haberin Devamı

Ailesiyle birlikte Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Acil Servisine gelen Ö.H. burada sağlık kontrolünden geçirildi.

Hastane yetkilileri son günlerde çok sayıda kene vakasının olduğunu belirterek, özellikle piknik yapan vatandaşlardan bu konuda duyarlı olmalarını, vücutlarında kene olduğunu fark edince en yakın sağlık kuruluşuna başvurmalarını istediler.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!