Polisler ve çocuklardan töre cinayeti konulu tiyatro

Güncelleme Tarihi:

Polisler ve çocuklardan töre cinayeti konulu tiyatro
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2007 10:00

Konya polisi tarafından yazılan, oyuncuları ise çeşitli programlara tabi tutulan çocuklar ile polis memurları olan “Gülbahar” adlı tiyatro oyununun 27 Mayıs'ta galası yapılacak.

Haberin Devamı

Konya Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürü Fatih Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, suçluları yakalamak kadar suçun oluşmadan önlenmesi ya da en aza indirilmesinin de polisin görevi olduğunu belirtti.
Kaya, Konya Emniyet Müdürü Salih Tuzcu'nun teşvikiyle, daha önce birkaç küçük tiyatro deneyimi yaşayan bir polis olarak eğitici, öğretici, ders aldırıcı özelliğe sahip, toplumsal yararın ön planda tutulduğu bir tiyatro oyunu projesine başladıklarını belirtti.

Oyunun senaryosunu kendisinin yazdığını anlatan Kaya, “Bu oyunu yazarken, yaşanmış olaylar beni çok etkiledi. Zaten oyun yaşanmış olaylardan yola çıkılarak kurgulandı. Oyun, ailesiyle birlikte köyden kente göçen 14 yaşındaki Gülbahar'ın başından geçen trajik olayları anlatıyor. Bu oyunda polisin çalışma şartlarının güçlüğüne ilişkin vurgular da var” dedi.

POLİSLER İLGİLENDİKLERİ ÇOCUKLARLA AYNI SAHNEDE

Işık, ses ve sahne performansı konusunda profesyonel tiyatroculardan yardım almalarına rağmen oyunda rol alan 19 kişiden 10'unun polis, 9'unun ise çocuk olduğunu vurgulayan Kaya, şunları kaydetti:
“Bu çocuklar ise şubemiz tarafından çeşitli destek programlarına tabi tutulan yavrularımız. Oyunda polis ağabey ve ablalarıyla birlikte ortaya koydukları performansın, izleyenleri derinden etkileyeceğini düşünüyorum. Çünkü biz bu çocuklara tiyatro oyununda görev alma imkanı vererek hem onlara özgüven aşılamış olduk hem de çeşitli şekillerde mağdur edilen çocuklara imkan verildiğinde nasıl büyük bir ışıltıyla parladıklarını gösterdik. Bunu çok anlamlı buluyoruz.”

PROVALAR BİLE DUYGULANDIRIYOR

2 perdeden oluşan yaklaşık 1,5 saatlik oyunda töre ve namus cinayetlerinin yol açtığı derin tahribatın, çocuklardan yola çıkılarak anlatıldığını ifade eden Kaya, “Provalarında bile gerek oyuncular gerekse izleyenler duygu dolu anlar yaşıyor. Tümüyle amatör oyuncuların rol aldığı oyun, 27 Mayıs Pazar günü Konya Devlet Tiyatrosu'nda yapılacak galayla sahnelenecek” dedi.

Haberin Devamı

Kaya, oyunun, talebe göre haftada 2-3 kez Konya Devlet Tiyatrosu'nda ücretsiz izlenebileceğini, herkesin çocuklarıyla birlikte davetli olduğu oyuna büyük ilgi olacağını tahmin ettiklerini sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!