AKP’nin gelişi Anadolu ihtilali

Güncelleme Tarihi:

AKP’nin gelişi Anadolu ihtilali
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2007 00:00

22 Temmuz’da oylarını daha da artıracaklarını söyleyen Milli Eğitim Bakanı Çelik, "2002’de AKP’nin iktidara gelmesi, hani Anadolu İhtilali, Beyaz İhtilal dedikleri şeydir aslında" dedi.

MİLLİ Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 3 Kasım seçimlerinde AKP’nin iktidara gelişinin "Anadolu ihtilali, Beyaz ihtilal" olduğunu söyledi. Kanal 7’de katıldığı bir programda gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Çelik, 2002’de yapılan seçimlerde AKP’nin iktidara gelmesine "ihtilal" benzetmesi yaptı. Çelik şunları söyledi: "2002’de AKP’nin aslında tek başına büyük bir çoğunlukla iktidara gelmesi, hani Anadolu İhtilali, Beyaz İhtilal dedikleri şeydir aslında. Vatandaş ’ben de varım, beni küçümseyen, beni haso-memo diye aşağılayan, beni Cumhurbaşkanı seçemez, bunların aklı da ermez, yüzde 95’iniz de bir araya gelseniz bizim yüzde 5’imize bedel değilsiniz’, diyen zihniyete her zaman seçimde gerekli dersi vermiştir."

2.5 PARTİ GİRER AKP’nin oy oranını artırarak seçimlerden çıkacağını söyleyen Çelik, 22 Temmuz’da yapılacak milletvekili seçimlerinde AKP ve CHP’nin yüzde 10’luk barajı aşacağını, DTP’nin de bağımsızlarla girmesi durumunda Meclis’te iki buçuk partinin olacağını söyledi.

HESAP VERMEDİM Genelkurmay Başkanlığı’nın açıklamasındaki Milli Eğitim Bakanlığı ile ilgili ifadeler ve açıklama sonrası Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’a yaptığı ziyaretin sorulması üzerine Çelik, "Sayın Genelkurmay Başkanı’na ziyaretimin sebebinin kesinlikle bir hesap verme olmadığını, hesabı ancak Başbakan’a verdiğimi, millete verdiğimi açık bir dille ifade ettim. Sayın Genelkurmay Başkanı’nın da böyle bir beklentisi yok" diye konuştu.

İKİSİ BİR PARÇA Çelik, "Başbakan Erdoğan ile Gül, seçim meydanlarına Erzurum’daki mitingte olduğu gibi birlikte mi görünecekler?" şeklindeki soruya ise "Sayın Gül, Sayın Başbakan birbirinden ayrılmazlar. Birbirini tamamlayan parçalardır. Kader birlikleri Gül’ün aday olmasıyla başlamaz, bunun çok geçmişi vardır. Birliktelikleri partimiz için halk için bence büyük bir şanstır" karşılığını verdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!