DSP şartı ’umut kırıcı’

Güncelleme Tarihi:

DSP şartı ’umut kırıcı’
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2007 00:00

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın, "DSP ile bütünleşmek istiyoruz" çağrısı sonrası toplanan DSP Başkanlık Kurulu, "Partinin kapatılması dışında, CHP çatısı altında seçime girmek dahil her türlü formülü görüşmeye hazırız" açıklaması yaptı.

CHP lideri Baykal, DSP’nin adımını "Umut kırıcı" olarak nitelendirdi. Baykal’ın, "DSP’nin ön şartı, bütünleşme konusundaki çabamızı engelleyecek nitelikte" değerlendirmesi yaptığı öğrenildi. Öte yandan, CHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek de DSP’nin açıklamasıyla ilgili olarak, "Sayın Baykal’ın grup toplantısında yaptığı öneri ortada durmaktadır. Biz bu önerinin her zaman arkasındayız" demekle yetindi. DSP Genel Başkanı Zeki Sezer başkanlığında toplanan kurul, "Türkiye’nin tek adam-tek parti kazasına bir daha uğramaması için CHP Genel Başkanı’nın önerilerinin, yüz yüze yapılacak görüşmelerle değerlendirilmesi gerektiğine inanılmaktadır" denilerek CHP’yle köprülerin atılmadığı mesajını da verdi. Açıklamada şu satırlar dikkat çekti:

GÜÇBİRLİĞİ ÇAĞRISI

"AKP iktidarından ülkemizi kurtarabilmek için, başta CHP olmak üzere cumhuriyete duyarlı tüm partileri seçimlere güç birliği içinde girmeye çağırıyoruz. Bu güç birliğinin, en geniş biçimde gerçekleşmesi için SHP, 10 Aralık Platformu ve bazı sivil toplum kuruluşlarının da görüşlerinin alınması yerinde olacaktır. DSP’nin CHP ile birlikte seçime girmesinin önünde hiçbir engel yoktur. DSP’nin kapatılması dışında, CHP çatısı altında seçime girmek dahil her türlü formülü görüşmeye hazırız. "
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!