Bu bir muhtıra değildir

Güncelleme Tarihi:

Bu bir muhtıra değildir
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2007 13:33

MGK Eski Genel Sekreteri Emekli Orgeneral Tuncer Kılınç, hurriyet.com.tr'ye yaptığı açıklamada "Genelkurmay'ın yaptığı açıklama bir muhtıra değildir. Muhtıra farklı şeydir. Bu kamuoyunu bilgilendirmedir" dedi.

Haberin Devamı

Genelkurmay Başkanlığı tarafından yayınlanan "Gece yarısı uyarısı" ile ilgili olarak Milli Güvenlik Kurulu eski Genel Sekreteri emekli Orgeneral Tuncer Kılınç, "Bu bir muhtıra değil, kamuoyunu bilgilendirmedir" değerlendirmesini yaptı.

Kılınç, Genelkurmay'ın bildirisinden sonra hükümet adına yapılan açıklama için "Hükümetin böyle bir açıklama yapmaya mecbur kaldığını" öne sürdü. "Aksi halde hükümetin karizması çizilirdi" dedi.

Kılınç hurriyet.com.tr'ye şunları söyledi:

"Hiç kimse konunun demokrasiye uygun olduğunu söylemiyor. Laik devlet yapısı elden gidiyor. dediğim dedik bir anlayış içerisinde hükümet ipi geriyoır ve nereden kopacaksa oradan kopsun anlayışını sürdürüyor. Uzlaşma olması gereken konuda, uzlaşmadan yana değil. Bunlar diyalog değil, dediklerini dikte ettirmeye çalışıyorlar."

Haberin Devamı

"DEDİĞİM DEDİK, ÖTTÜRDÜĞÜM DÜDÜK"

Tuncer Kılınç, hükümetin laiklik karşıtı bazı olaylarla ilgili bilgilerinin olmadığını iddia etmelerine karşın belediye başkanlarını ve desteklediği bazı kuruluşları, ilköğretim öğrencilerini çağdışı kıyafetlerin içerisine soktuklarını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Başörtüsü Türk insanının aksesuarıdır. Kimi zaman rüzgardan korur, soğuktan korur, kültürü gereği takar. Örneğin mevlitte, cenazede başını örter. Bu kültürdür. Cumhurbaşkanlığı'na farklı bir kültürü ve örtünme anlayışını götürmek istiyorlar. Dediğim dedik, öttürdüğüm düdük anlayışındalar."

Emekli Orgeneral Kılınç, "TSK adına Genelkurmay Başkanlığı'nın yayınladığı bildirinin bazı çevrelerede "muhtıra" olarak değerlendirildiği ve buna asker olarak nasıl baktıklarına ilişkin sorumuzu ise şöyle cevaplandırdı:

"Bildiri metni bir muhtıra değil. Muhtıra A adresinden, B adresine gider ve şunun şunun yapılmasını ister. Oysa Genelkurmay'ın bu açıklaması muhtıra değil, ülkemizde olup bitenlerle ilgili kamuoyunu bilgilendirmedir. Kamuoyuna bilgi veriliyor ve bunların gereği yapılmazsa istenmeyen şeylerin olabileceği mesajı verilmek isteniyor."

TEK PARTİ DİKTASI

İstansbul eski Valisi Erol Çakır da ülkenin dini ideolojiye bağlı tek parti diktatörlüğüne hızla sürüklendiğini öne sürdü ve gidişi "çok vahim" olarak değerlendirdi. Eski vali Çakır, hurriyet.com.tr'ye şunları söyledi:

Haberin Devamı

"Bu yüzden bütün vatanseverlerin, Cumhuriyetin kuruluş felsefesine inananların hem demokrasiyi korumak, hem de Cumhuriyet'in temel kazanımları adına bu gidişe dur demeleri gerektiğine inanıyorum. TSK bildirisi ile tehlikeyi vurgulamıştır."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!