Teziç’e suikast girişimi önlendi

Güncelleme Tarihi:

Teziç’e suikast girişimi önlendi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2007 00:00

Danıştay saldırısından sonra arttırılan güvenlik önlemleri YÖKBaşkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç’in hayatını kurtardı. YÖK’e gelip yoğun önlemleri görünce kaçan saldırgan, akşam yakalandı.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç’e suikast girişimi, Danıştay’a geçen yıl düzenlenen saldırıdan sonra artırılan güvenlik önlemleri sayesinde önlenirken, havaya ateş açarak gaspettiği bir otomobille kaçan saldırgan, 6 saat sonra Ankara tren garında yakalandı. YÖK Başkanvekili Aybar Ertepınar’ın verdiği bilgiye göre, dün saat 14.30’da bir kişi, YÖK’ün protokol garaj kapısına gelerek Teziç ile görüşmek istediğini söyledi. Saldırgan, garaj girişindeki kulübede bulunan görevlileri silahına mermi sürüp tehdit ederek demir kapıyı açtırdı. Kulübedeki telefon bağlantısını kesen ve görevlinin telsizini alan saldırgan, Teziç’in odasını sordu. Bu sırada güvenlik önlemlerini görünce dışarı çıkan saldırgan, güvenlikçilerin kendisini izlediğini görünce ceketini atarak 3 el ateş etti. Yoldan geçen Honda marka bir aracı gaspeden ve Bilkent Köprüsü’ne kadar giden saldırgan, burada 06 T 0264 plakalı taksiye, müşteri gibi bindi. Saldırgan Kazalay’da ise taksiden inip kayıplara karıştı. Saldırı girişimi jandarmanın isteği üzerine bir kaç saat gizli tutularak güvenlik kameraları incelendi. Sürdürülen çalışmalar sonucunda saldırgan Ankara tren garında polis tarafından 9 mm. çapında tabancayla birlikte yakalandı. İstanbul’a gitmek isterken yakalanan ve adı Nurullah İlgün (26) olan saldırgan ifadesinde suçunu itiraf etti. İlgün, ilk ifadesinde şunları söyledi:

"Özel güvenliği aşamayınca tabanca ile korkutmak istedim. Kapıdaki personel güvenliğe haber verince Teziç’le görüşmekten vazgeçtim ve olay yerinden uzaklaşmak için özel bir aracı silah çekerek durdurdum. Sonra arkadan takip edildiğimi farkettim ve üç el ateş ettim. Arkadan takip eden araç yavaşladı, bu sırada bir taksi gördüm. Müşteri gibi ona binip YÖK’ten uzaklaştım."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!