Türbanlı First Lady’e kadınlardan büyük tepki

Güncelleme Tarihi:

Türbanlı First Lady’e kadınlardan büyük tepki
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2007 00:29

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanı adaylığına ve Köşk’te ilk defa türbanlı bir ’First Lady’ olma ihtimaline Kadın Sivil Toplum örgütlerinden tepki geldi.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Cumhuriyet Kadınları Derneği, 14 Nisan’daki Cumhuriyet Mitingi’nin devamı olacak 29 Nisan Mitingi’nin Gül’e yönelik olacağını ve Çankaya’nın laik kalması için ellerinden geleni yapacaklarını söylediler.

3 EŞ DE TÜRBANLI

Gül’ün laik cumhuriyetten intikam almak için aday gösterildiğini savunan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Türkan Saylan, Cumhurbaşkanı, Meclis Başkanı ve Başbakan’ın eşlerinin türbanlı olmasının çok dikkat çekici olduğunu belirterek, şunları söyledi: "Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne ülkesini şikayet etmiş bir kişinin, cumhurbaşkanı eşi olarak Köşk’e çıkması çağdaş Türkiye’nin insanlarının onaylayamayacağı bir girişim. Türbana tamamen karşı değiliz, yasalara uyuluyorsa herkes takabilir. Ancak siyasi simge olması gereksiz. Muhalefet de bu konuda çok ikiyüzlü davranıyor, hiç ses çıkarmıyor. Bizim seçmediğimiz bir ailenin Çankaya’ya çıkması, laik Türkiye’ye aykırı ve bu zorla yapılıyor. Ama bundan sonra AKP’nin içinde de sorunlar yaşanacak. Genel seçimlerde büyük fire verecekler."

ERDOĞAN’DAN FARKI YOK

Cumhuriyet Kadınları Derneği Başkanı Şenal Sarıhan da Gül’ün adaylığını Başbakan Erdoğan’ın adaylığından farklı görmediklerine işaret ederek, "Biz cumhuriyet değerlerini savunan, bağımsızlık adına doğru adımlar atmış bir Cumhurbaşkanı olmasını isterdik" dedi.

Yaveri olmayacak

FIRST Lady olacak olan eşi Hayrünisa Gül’e yaver verilmeyecek. Türbanlı olduğu için "Asker nasıl kapı açacak?" sorularına neden olan First Lady adayının imdadına Cumhurbaşkanlığı Protokol Yönetmeliği yetişti. Protokole göre Cumhurbaşkanına bir subay yaver olarak hizmet ederken First Lady’ye yaver verilmiyor. First Lady’ye Cumhurbaşkanlığı Koruma Müdürlüğü’nce tahsis edilen koruma memuru eşlik ediyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!