YÖK binasında kovalamaca

Güncelleme Tarihi:

YÖK binasında kovalamaca
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2007 19:15

YÖK Başkanvekili Prof.Dr. Aybar Ertepınar, Prof.Dr. Erdoğan Teziç'e yönelik saldırı girişimiyle ilgili basın açıklaması yaptı. Prof.Dr. Ertepınar, saldırganla güvenlik görevlileri arasında nasıl kovalamaca yaşandığını anlattı.

Haberin Devamı

Prof.Dr. Ertepınar şunları söyledi: Kapıdaki görevliye telefonu fişten çektiriyor. Başkanlık odasını soruyor. Garajı soruyor. Bizim heryerde güvenlik kameralarımız var. Binanın dışına çıkarken bizim güvenlik görevlileri takibe başlıyor. Sonra arkasına dönüp 3 el ateş ediyor. Ateş etmesi farklı yerlerde meydana geliyor. Güvenlik görevlilerinin elinden kurtulunca bir aracı gasp ederek bir taksi durağına gidiyor. Orada taksiyi de gasp ettikten sonra Kızılay'a gidiyor. Kızılay'da araçtan iniyor.

Burası jandarma bölgesi... Olaydan sonra hemen jandarmaya haber verdik, onlar da hemen geldiler. Erdoğan Bey geçen seneden beri tehditler alıyordu. Sayın Teziç'in korumaları var.

YÖK Başkanlığı belirli konulardaki tavrını ve görüşünü duyurur. Bu zamanla yazılı basından çok şiddetli tepkiler alır. Burada bir kişi örgütlü ya da örgütsüz, olayı şiddete dökecek kadar ileri götürmüş. Sayın Teziç'in morali çok iyi.. Geçmiş olsun telefonları durmuyor. Yaralı bulunmuyor...

Haberin Devamı

Çelik kapıdaki kişiler güvenlik görevlisi değillerdir. Kapıyı açıp kamakla görevlidirler.

Sayın Cumhurbaşkanımız aradılar. Sayın Teziç beni açıklama yapmam için görevlendirdi. Gasp ettiği araçlardan birisi Honda...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!