64 kişilik telekulak listesi

Güncelleme Tarihi:

64 kişilik telekulak listesi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2014 01:45

ANKARA Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Soruşturma Bürosu, aralarında gazetecilerin ve siyasilerin de bulunduğu 64 kişinin sahte isimlerle ve hayali suçlarla dinlendiğine ilişkin Adalet Bakanlığı müfettişlerinin yaptığı suç duyurusu üzerine soruşturma başlattı.

Haberin Devamı

Paralel yapı üyesi oldukları iddia edilen kişilerin, usulsüz dinleme kararları aldırdıkları iddiası üzerine Adalet Bakanlığı, müfettiş görevlendirerek Ankara 11 ve 12. Ağır Ceza Mahkemeleri ve özgürlük hâkimlerinin verdiği dinleme kararlarını incelemeye almıştı. İncelemeler sonucunda 2008-2010 yılları arasında aralarında siyasilerin, gazetecilerin, vali ve genel müdürlerin de bulunduğu 64 kişinin, terör, uyuşturucu gibi hayali suçlarla ve sahte isimlerle dinlendiği tespit edildi. Adalet Bakanlığı müfettişlerinin tespitleri, Yeni Şafak Gazetesi’nde yayınlandı. Buna göre Hürriyet Gazetesi Yazarı Ertuğrul Özkök, Nusret Balcı sahte ismiyle uyuşturucu suçundan dinlenirken, Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fikret Bila da Rasim Tabur sahte ismiyle terör suçlamasıyla dinlendi. Aynı şekilde Eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan da Huvzullah Gültekin sahte ismiyle terör suçundan dinlenirken, eski TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ’ın telefonları da İBDA-C’den dinlendi. Savcılık kaynakları da söz konusu haberin içeriğini doğruladı. Adalet Müfettişleri usulsüz dinlemelerle ilgili olarak dinleme kararlarını talep eden, Emniyet İstihbarat Daire Başkanlığı’nda görevli polisler hakkında suç duyurusunda bulundu. Memur Suçları Soruşturma Bürosu, usulsüz dinleme kararlarını talep eden, dinlemeleri yapan polisler hakkında soruşturma başlattı. Savcılık kaynakları Hürriyet’e şunları söyledi:

Haberin Devamı

HACKER GETİRİLDİ

“Usulsüz dinlemeler sonucu elde edilen kayıtların imha edildiği haberleri üzerine Adalet Müfettişleri, Ankara Adliyesi’ndeki dinleme kararlarını incelemeye aldı. Kayıtların silinme ihtimaline ilişkin de önlem alındı. 64 kişi hakkında yapılan usulsüz dinleme kayıtları silinmeden kurtarıldı. Ancak, TİB’deki kayıtların büyük bölümü silindi. Devlet silinen bu kayıtları kurtarmak için yurtdışından bile hacker getirdi. Üniversitelerin bilişim uzmanlarıyla temas kuruldu. Ancak silinen kayıtların geri getirilmesi mümkün olamadı. Üst düzeyde devlet yöneticilerinin usulsüz bir şekilde dinlendiği bilgisine de sahibiz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!