Vekillerin ilk tepkileri

Güncelleme Tarihi:

Vekillerin ilk tepkileri
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2007 12:33

AKP'li milletvekilleri kararı büyük bir coşkuyla karşıladı. Ve şu görüşleri dile getirdi:

Haberin Devamı

- İşte vatan sevgisi budur. İşte millete hizmet için fedakarlık budur.

- Kendim aday olmuş kadar sevindim. Çok doğru bir seçimdir.

- Daha önce sayın Gül, fedakarlık yaparak Erdoğan'a Başbakanlık koltuğunu bırakmıştı. Şimdi Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı koltuğunu ona bırakıyor. İşte karşılıklı güven ve fedakarlık budur. Bu sinerji ülkeyi daha da ileriye götürecek.

UYANIK TEPKİ GÖSTERDİ

AKP Diyarbakır Milletvekili Fehmi Uyanık, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın AKP’nin cumhurbaşkanı adayının Abdullah Gül olduğunu açıkladığı an Diyarbakır Milletvekili Fehmi Uyanık tepki gösterdi.

Fehmi Uyanık, Erdoğan’ın Gül’ün ismini açıklaması üzerine kürsüye fırlayarak “Olamaz olamaz bu nasıl bir aday” dedi.

Kabine üyeleri de Gül’e “hayırlı olsun” dileklerini iletti.

Devlet Bakanı Memet Aydın: “Başbakanın aday olmaması halinde, Gül’ün adaylığı çok yüksek bir ihtimaldi. Bunu tartışmak bile doğru değil. Hayırlı olsun.”

Haberin Devamı

Adalet Bakanı Cemil Çiçek: “Hayırlı olsun. Hiç sürpriz olmadı. Kendisi en doğru aday. Başbakandan sonra aday olabilecek tek isimdi. Bugün çıkarılacak çok ders var. Takdir edilecek bir karar. Muhalefeti sağduyulu olmaya davet ediyorum. Türkiye’de bekleyen çok ciddi durumlar var. Onun için herkesi sağduyulu olmaya davet ediyorum.”

Devlet Bakanı Abdüllatif Şener, “Abdullah Gül arkadaşımın aday olarak gösterilmesi çok samimi olarak söylüyorum. Beni çok mutlu etti. Hayırlı olsun. Çok hayırlı olacak. En ufak bir endişem yok."

ARINÇ: ADAY OLMAYACAĞIM
   
TBMM Başkanı Bülent Arınç, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın TBMM'deki makamından ayrılırken gazetecilerin soruları üzerine, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanlığına adaylığının açıkladığını anımsatarak, şunları söyledi:

"Bununla ilgili başvuru sanıyorum biraz sonra yapılacak. Hayırlı olmasını diliyorum. Benim de bu sürecin başından bu yana adaylık sürecinin son saatine kadar aday olup olmayacağım konusunda bir açıklama yapacağımı söylemiştim.
En son dün akşam resepsiyon sırasında da bu açıklama rezervimi saklı tuttuğumu ifade etmiştim, artık şu andan itibaren aday değilim ve aday olmayacağım."

Haberin Devamı

YARBAY: ADAYLIKTAN ÇEKİLMEYİ DÜŞÜNMÜYORUM

Cumhurbaşkanı adayı ve AK Parti Ankara Milletvekili Ersönmez Yarbay, Başbakan Erdoğan'ın 11. Cumhurbaşkanı adayı olarak Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül'ü açıklamasının ardından, Gül'ün adaylığını tebrik ederek, “Hayırlı olsun” temennisinde bulundu.

Adaylığını, Başbakan Erdoğan veya Abdullah Gül'ün aday olması halinde geri çekeceğini söylediğini, ancak bunun bir şartı olduğunu vurgulayan Yarbay, “Bunun şartı da şu; Karşısına muhalefetten bir aday çıkması halinde çekileceğim. Şimdi karşısına aday çıkmasını bekliyorum” dedi.
AK Parti'li Yarbay, şu aşamada beklediğini ve adaylıktan çekilmeyi düşünmediğini sözlerine ekledi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!