Sizin Meclis’te eşcinsel var mı

Güncelleme Tarihi:

Sizin Meclis’te eşcinsel var mı
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2007 00:00

Türkiye’de diplomasi eğitimi için bulunan İsveç Veliaht Prensesi Victoria ve beraberindeki heyet Ankara temaslarında eşcinsellerin sorunlarıyla yakından ilgilendi. Prenses ve heyet üyeleri Meclis’te eşcinsel olmadığını öğrenince şaşırdı.

DİPLOMASİ eğitimi için Türkiye’de bulunan İsveç Veliaht Prensesi Victoria ve beraberindeki heyet üyeleri Türkiye’deki eşcinsellerin sorunlarına yakın ilgi gösterdi. "Meclisinizde eşcinsel milletvekili var mı?" diye soran heyete "Hayır" yanıtı verildi.

Prenses Victoria, önceki gün İsveç Diplomatik Eğitim Programı çerçevesinde, Ankara’da diplomatik temaslarda bulundu ve sivil toplum örgütleriyle görüştü. Prenses ve beraberindeki 19 diplomat adayı, sivil toplum örgütlerinden Ankara Kadın Platformu, İnsan Hakları Gündemi Derneği ve Kaos GL (Gay ve Lezbiyen Derneği) üyeleri ile görüştü. Diğer diplomat adaylardan faklılaşmamak için unvanını kullanmak istemeyen prensesin kimliği görüşmelerde gizli tutuldu. Prensesin unvanı görüşmelerin sonunda açıklandı. KAOS GL üyelerinden Oya Burcu, "Prenses anlatılanları dikkatle dinledi ve görüşme boyunca sürekli not aldı" dedi. Burcu, Prenses Victoria’nın Bursa’daki eşcinsel yürüyüşüne yönelik linç girişimi hakkında bilgi verilmesi üzerine çok şaşırdığını ve daha detaylı bilgi almak istediğini belirtti.

Prenses Victoria ve İsveçli genç diplomatlar, KAOS GL üyelerine Türk parlamentosunda, eşcinsel milletvekili olup olmadığı ve bu kesimin sorunlarının gündemleştirilip gündemleştirilmediğini de sordu. "Hayır" yanıtını alan heyetin şaşırdığı bildirildi. İsveç heyeti, KAOS GL’nin yasal bir dernek ve dergi olarak tanınmasına rağmen haklarında nasıl
/images/100/0x0/55ea5791f018fbb8f879ae9d
suç duyuruları olabildiğini merak etti. Heyet, KAOS GL üyelerine kimler tarafından, ne gibi ayrımcılıklarla ve şiddet olaylarıyla karşılaştıklarını sordu.

Valizini taşıdı

Prenses Victoria, Ankara temaslarını bitirdikten sonra İstanbul’a geldi. Prenses, uçaktan inerken valizini kendi taşıdı. Orhan Pamuk’un "Kara Kitap"ını okuduktan sonra İstanbul’a hayran olan Victoria, kenti gezemeden Ürdün’ün başkenti Amman’a hareket etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!