Hamile kadın 9 aylık bebeğiyle sokağa atıldı

Güncelleme Tarihi:

Hamile kadın 9 aylık bebeğiyle sokağa atıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2007 17:40

GAZİANTEP’in Nizip İlçesi’nde, işsiz eşi 32 yaşındaki Yunus Pak tarafından 9 aylık kızıyla birlikte sokağa atıldığını iddia eden 4 aylık hamile 27 yaşındaki Günayyer Pak, Kaymakamlık'tan sığınma talebinde bulundu. İlçede kadın sığınmaevi bulunmadığını belirten Kaymakam Mustafa Canarslan, Yunus Pak’a iş vererek çifti barıştırdı.

Haberin Devamı

Fevkani Mahallesi’nde dün gece devriye görevi yapan polislerden yardım isteyen Günayyer Pak, işsiz eşi Yunus Pak’ın kendisini döverek sokağa attığını ileri sürdü. 4 aylık hamile olan ve kucağındaki 9 aylık kızı Büşra'yla İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen Günayyer Pak, sabah Nizip Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Kaymakamlığ'a götürüldü. Kaymakam Mustafa Canarslan’a eşinden boşanmak istediğini belirten Günayyer Pak, “Eşim, ‘Seni de bebeği de satarım’ diyerek beni tehdit ediyor. Yakınlarım beni kabul etmiyor. İkinci çocuğuma hamileyim, bana barınabileceğim bir ev ve geçimimi sağlayabileceğim bir iş verin” dedi.

İlçede kadın sığınmaevi bulunmadığını anlatan Kaymakam Mustafa Canarslan ise genç kadına maddi yardımda bulunma dışında bir imkanlarının olmadığını söyledi. Günayyer Pak’ın evinin bulunduğu Fevkani Mahallesi muhtarıyla telefonla görüşen Canarslan, Yunus Pak’a ulaşarak eşiyle iyi geçinmesi durumunda inşaatı devam eden Mehmet Cemal Dikici İlköğretim Okulu’nda kendisini bekçi olarak işe başlatma sözü verdi. Bunun üzerine kaymakamlığa gelen Yunus Pak, eşiyle barıştırıldı. Kaymakamlık tarafından ayrıca 500 YTL kira 300 YTL gıda yardımı yapılan çifte, Nizip Belediye Başkanı AKP’li Hacı Fevzi Akdoğan da gıda ve elbise yardımı yapacaklarını söyledi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!