Çocuk yaşta iki kardeş çöplükte uyuşturucu komasında

Güncelleme Tarihi:

Çocuk yaşta iki kardeş çöplükte uyuşturucu komasında
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2007 13:18

Bursa’da sokakta yaşayan 12 yaşındaki T.Ö. ile bir yaş büyük olan ağabeyi F.Ö., aşırı derecede kokladıkları yapıştırıcı ve içtikleri ecstacy hap yüzünden fenalaştı. Çöplükle uyuşturucu komasına giren iki kardeş hastaneye kaldırılırken, Bursa Sokak Çocukları Koruma ve Geliştirme Derneği Başkanı Gülümser Uluoğlu, “Bu çocuklar yapıştırıcı, ecstasy ve esrar içiyor. Tedaviyi kabul etmiyorlar. Bu yüzden topluma kazandırılamıyorlar” dedi.

Haberin Devamı

Bir süre öncesine kadar Sokak Çocukları Barınma Evi’nde kalan T.Ö. ve F.Ö. adlı madde bağımlısı iki kardeş, yaklaşık 20 gündür geceleri kaldıkları korunma evine gelmedi. Geceleri sokaklarda yatan, buldukları tüm uyuşturucuları kullanan iki kardeş, Cumhuriyet Caddesi’ndeki bir çöplükte, aşırı derecede yapıştırıcı koklayıp ecstacy içince komalık oldu. Çöplükte sızan iki kardeş, çevredekilerin uyarısıyla gelen ambulansla Bursa Çocuk Hastanesi’ne götürüldü.

Burada doktorların müdahalesi sonucu güçlükle kendilerine gelen çocuklar tedavi altına alındı. Ayakta durmakta güçlük çekmesine rağmen hastaneden çıkıp kapı önünde sigara içen T.Ö., yapıştırıcı koklayıp, ecstacy içtiklerini itiraf etti.

Bursa’da 0- 15 yaş arası uyuşturucu madde bağımlısı 17 çocuk bulunduğunu belirten Sokak Çocuklarını Koruma ve Geliştirme Derneği Başkanı Gülümser Uluoğlu, düşündüren açıklamalarda bulundu. Bu kardeşlerin tedaviyi kabul etmediklerini belirten Uluoğlu, “Malesef yasalar nedeniyle, kendileri tedaviyi kabul etmediği için bu çocukların muayenesine izin verilmiyor. Bunlar potansiyel tehlike haline geliyorlar. Önceden yapıştırıcı içen bu çocuklar şimdi uyuşturucu hap ve esrar dahi kullandıklarını söylüyor” dedi.

Haberin Devamı

Madde bağımlısı kardeşlerin ikinci evliliğini yapan babalarına verildiğini, çocukların daha sonra halasının cüzdanından para çalıp kaçtıklarını, artık sığınma evine dahi gelmediklerin vurgulayan Uluoğlu, “Ne olur bu kardeşleri ve diğerlerini kurtaralım. Bunun için yasaları tekrar düzenleyelim” diye konuştu.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!