YouTube'ta şimdi de bayrağımıza hakaret

Güncelleme Tarihi:

YouTubeta şimdi de bayrağımıza hakaret
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2007 13:30

İnternetteki video paylaşım sitesi YouTube'a erişim yasağının kaldırılırken, siteye şimdi de Türk bayrağı ve İstiklal Marşı'na hakaretler içeren videolar eklendi

Haberin Devamı

Atatürk ve Türkler'e yönelik ağır hakaretler içeren videonun, Yunanlı bir fanatik olduğu zannedilen ‘Stavraetos’ koduyla internetin en popüler video paylaşım sitesi YouTube'a yüklenmesiyle 3 Mart günü başlayan sanal savaş büyüdü.

İstanbul 1'inci Sulh Ceza Mahkemesi'nin erişim yasağı koymasının ardından dünya basınına da yansıyan savaş dinmedi. Siteye hemen her gün, sanal savaşı körükleyen yüzlerce görüntü eklenirken, Türk cephesinin küstah videoya karşılık yüklediği, Atatürk ve Türkiye'yi övücü görüntülerin sayısı bini aştı.

Taraflar birbirine hakaret içerikli yüzbinlerce yorum yazdı. Karşı cephe de boş durmadı. Daha önce görüntülerine ve yorumlarına daha az rastlanan Yunanlılar, Türkiye'de getirilen erişim yasağı sonrası Youtube'da daha fazla ilgi göstermeye başladı. ‘Navarino1827’ kodlu bir ziyaretçi, siteye yine Türkler'i çileden çıkaracak küstah bir video ekledi.

Haberin Devamı

‘Yeni Türk Bayrağı’ başlıklı 51 saniyelik görüntüde Türk bayrağının şekli değiştirildi. Ay yıldızın kırmızı zemini yerine pembe, kırmızı, bej, sarı, yeşil, mavi, lacivert ve mor yatay şeritler kullanıldı. Bu görüntü, Mehmet Akif Ersoy'un güftesi yerine gaz çıkarma seslerinin kullanıldığı İstiklal Marşı'nın bestesiyle verildi. Videonun altında yer alan yorum kısmı da binlerce Yunanlı tarafından tamamına yakını Türklere, Türkiye'ye ve Atatürk'e hakaret içeren metinlerle dolduruldu. Erişim yasağının kalkmasının ardından siteye giren Türkler, gördükleri manzara karşısında şoke oldu.
Youtube'a ilk erişim yasağı, Türkiye'de konulmadı. Avustralya'da bir grup erkek öğrencinin bir kıza tecavüz ederken çektikleri görüntülerin yayınlanması üzerine 1 Mart 2007'de Vitoria eyaletinde devlet okullarının bilgisayarlarından bu siteye erişim engellenmişti. Avustralya Eğitim Bakanı Jacinta Allan, eyaletteki 1600 devlet okulunda erişimi engellenen siteler listesine eklendiğini söylemişti. Allan, internetin öğrencilere güvenli ve üretken bir eğitim ortamı sağlaması gerektiğini ve bu tarz zorbalıklara alet olmaması gerektiğini söylemişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!