Neyzen'li yanıt

Güncelleme Tarihi:

Neyzenli yanıt
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2007 00:00

Atatürk'le ilgili anlattığı fıkra yüzünden büyük tepki toplayan Mimarsinan Belediye Başkanı AKP'li Cuma Bozgeyik'e, CHP İzmir Milletvekili Erdal Karademir, ünlü hiciv üstadı Neyzen Tevfik'in dizeleriyle yanıt verdi. Yazılı açıklama yapan Karademir, "Atatürk'e saldıran kişilerin AKP'li olması ve hakaretin yapıldığı tarihin 19 Mayıs olması düşündürücüdür" dedi.

CHP İzmir Milletvekili Erdal Karademir, Atatürk ile ilgili anlattığı fıkra nedeniyle büyük tepki toplayan Mimarsinan Belediye Başkanı AKP’li Cuma Bozgeyik’e, ünlü hiciv üstadı Neyzen Tevfik'in dizeleriyle, sert karşılık verdi. Karademir, yazılı açıklamasında, "Atatürk’e onun eseri Türkiye Cumhuriyeti’ne yapılan hakaretlerin ne yazıktır ki, son yıllarda küfüre kadar vardığı görülmektedir. Türkiye Cumhuriyeti’ne ve kurucusu ulu önderimiz Atatürk’e saldıran kişilerin, AKP üyesi ya da AKP kurucusu kişi ve kişiler olması dikkat çekicidir. Atatürk ve Türkiye Cumhuriyetine karşı yürütülen yıkıcı faaliyetlerin bir kısmının basınımızın fedakar çalışmaları ile gün yüzüne çıkarıldığı görülmektedir" dedi. AKP’li belediye başkanını, "Atatürk’e fıkra yolu ile hakaret etmekten çekinmemekle" suçlayan Karademir, şunları kaydetti:

HEM DE 19 MAYIS'TA

"Hakaretin yapıldığı tarihin 19 Mayıs olması da düşündürücüdür. Dünya kamuoyunun bildiği üzere, 19 Mayıs tarihi Türk ulusumuzun makûs talihinin döndüğü tarihtir. 19 Mayıs tarihi, emperyalistlerce parça parça edilerek yutulmak istenen ülkemizin, ulusumuzun emperyalizme başkaldırdığı tarihtir. Atatürk’e hakaret işte bu gün yapılmıştır. Ancak, Atatürk ve onun eserine saldıran bu zavallılar bilmelidir ki, eğer kendileri her gece huzur içinde yatağında yatabiliyor ve ibadetlerini yapabiliyorsa, bunu Türk ulusunun kahraman şehit ve gazilerine, Mehmetçiğine, Ayşe Anaya, Kara Fatma’ya, Sütçü İmama ve onların önderi Atatürk’e borçludurlar. Demokrasi oyunu içerisinde her türlü değere hakareti hak görmek asla kabul edilemez. Atatürk’e ve onun fikirlerine, kişiliğine karşı yapılan düşmanca hakaretler
/images/100/0x0/55eb1e3df018fbb8f8ac5162
hiç bir şekilde hoş görülemez ve affedilemez. Atatürk’e küfrü ve hakareti kendilerine görev addeden zavallıların da Neyzen Tevfik’in dörtlüklerini bilmelerinde yarar var."

İşte o dörtlükler

Esir iken mümkün müdür ibadet

Yatıp kalkıp Atatürk'e dua et

Senin gibi dürzülerin yüzünden

Dininden de soğuyacak bu millet



İşgaldeki hali sakın unutma

Atatürk'e dil uzatma sebepsiz

Sen anandan yine çıkardın amma

Baban kimdi bilemezdin şerefsiz
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!