Kayak merkezlerinde durum

Güncelleme Tarihi:

Kayak merkezlerinde durum
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2007 12:14

Kar kalınlığının kayak yapmaya elverişli olması, kayak merkezlerine ilgiyi artırıyor.

Haberin Devamı

Türkiye'nin önde gelen kayak merkezlerinden Kartalkaya'da kar kalınlığı, havanın ısınmasıyla 2 metre 50 santimetreye düştü. Kartalkaya merkezdeki otellerde hafta içi yüzde 65, hafta sonu yüzde 100 oranında doluluk yaşanıyor.
Kayak merkezindeki Grand Kartal Otel'in Genel Müdürü Halit Ergül, tatilcilerin kayak merkezine yoğun ilgi göstermesinden memnun olduklarını ifade etti.

KAYSERİ

Erciyes Kayak Merkezi'nde kar kalınlığı 50 santimetreye kadar düştü. Zihinsel engelliler ve üniversiteler arası kayak şampiyonalarına ev sahipliği yapan Erciyes Kayak Merkezi'nde son 2 günde etkili lodos nedeniyle kar kalınlığının 50 santimetreye kadar düştüğü bildirildi.

Kayakevi yetkilileri, havanın açık olduğunu, pistlerde kayak yapılabildiğini söylediler.

ELAZIĞ

Elazığ'ın Sivrice ilçesindeki Hazarbaba Kayak Merkezi'ne çoğunlukla Mardin ve Diyarbakır'dan gelen kayakseverler ilgi gösteriyor.

Haberin Devamı

Tesis işletmecisi Ramazan Ayhan, yaptığı açıklamada, tesiste yeteri kadar kar bulunduğunu belirterek, ortalama 40 santimetre olan karın soğuk havayla birlikte sertleşerek kayak için elverişli konuma geldiğini söyledi.
Hafta içi ve hafta sonu kayakseverlere hizmet verdiklerini belirten Ayhan, kayağa Elazığlıların fazla ilgi göstermediğini ifade etti.

Ayhan, “Mardin ve Diyarbakır'dan daha fazla kayaksever geliyor. Bu kişilerin kayakla bire bir ilgilendiklerini görüyoruz. Menü ve kayak hizmetimizi ona göre ayarlıyoruz. Menüde mangal ve soğuk salatalara, kayakta ise snowboarda ağırlık verdik” dedi.

KASTAMONU

Ilgaz Dağı, başkentlilerin ilgi odağı oldu. Oteller Birliği Başkanı Eray Öztürk, bu yıl önceki yıllara göre sönük bir sezon geçirdiklerini belirterek, “Ancak yine de son 15 gündür Ankara ve İstanbul'dan ciddi bir rezervasyon talebi var. Şu anda otellerdeki doluluk oranı yüzde 60'larda bulunuyor” diye konuştu.

Ilgaz Dağı'nda kar kalınlığının 50 santimetre olduğu bildirildi.

ERZURUM

Erzurum'daki Palandöken Kayak Merkezi'nde kar kalınlığı 70 santimetre olarak ölçüldü. Erzurum'da geçen hafta sonu etkili olan kar yağışı, hem kayakseverlerin hem de Palandöken'deki işletmecilerin yüzünü güldürdü.

Haberin Devamı

Dedeman Hotel Genel Müdürü Mehmet Varol, yaptığı açıklamada, geçen hafta sonu Erzurum'da etkili olan kar yağışıyla pistlerdeki kar kalınlığının 75 santimetreyi bulduğunu söyledi.

Rusya, Ukrayna ve İran gibi ülkelerden Palandöken'e ilginin arttığını ifade eden Varol, otellerinin doluluk oranının yüzde 85'e ulaştığını belirtti.

Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde de kar kalınlığının 86 santimetreye ulaştığı bildirildi.
Çamkar Otel Genel Müdürü Mustafa Kızıl, bu yıl bölgeye az kar yapmasından dolayı sıkıntı çektiklerini ancak son kar yağışıyla pistlerdeki kar seviyesinin ideale ulaştığını kaydetti.

Mart ayının kayak merkezindeki işletmeler açısında iyi geçeceğini vurgulayan Kızıl, otellerindeki doluluk oranının yüzde 90'a ulaştığını bildirdi.

BURSA

Haberin Devamı

Kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ, tıp kongrelerine ev sahipliği yapıyor. “Beyaz cennet”teki oteller, şubat ayının ikinci yarısından itibaren çeşitli tıp kongrelerinin düzenlenmeye başlamasıyla kayakseverlerin yanı sıra doktorları ağırlamaya başladı.

Grand Yazıcı Otel'de düzenlenen “Anestezi Kış Kongresi” ile Karina Otel'in ev sahipliği yaptığı “4. Ulusal Kemik İliği Transplantasyonu ve Kök Hücre Tedavileri Kongresi” bugün başladı.

Kongrelere katılmak için gelen doktorların otelleri doldurduklarını belirten işletmeciler, 4 gün sürecek iki kongrenin ardından radyoloji, fizik tedavi ve ortopedi uzmanlarını ağırlayacaklarını söylediler.

Uludağ Meteoroloji İstasyonu yetkilileri, Uludağ'da kar kalınlığının dün akşam etkili olan yağışla birlikte 90 santimetreye ulaştığını bildirdiler.

Haberin Devamı

Bölgede sıcaklığın eksi 1 derece olarak ölçüldüğünü kaydeden yetkililer, 3 Mart haricinde birkaç gün yağış beklenmediğini ifade ettiler.

KOCAELİ

Kocaeli'deki Samanlı Dağları'nın zirvesi Kartepe'deki The Green Park Kartepe Resort Otel kayak tesislerinde kar kalınlığının yaklaşık 30 santimetre olduğu bildirildi.

Toplam 12 kayak pistinden ikisinin açık olduğu 5 yıldızlı 250 oda ve 750 yataklı otelin doluluk oranının yüzde 60 civarında olduğu, hafta sonunda bu oranın yüzde 100'e ulaşmasının beklendiği belirtildi.

ANTALYA

Antalya'ya bir saatlik mesafedeki Saklıkent Kayak Merkezi'nde dün yağan karla birlikte kar kalınlığı 90 santimetreye ulaştı.

Saklıkent Kooperatifi Müdürü Sabahattin Topal, pistlerin kayak için elverişli olduğunu belirterek, “Yollar açık. Pistlerimiz ve manzara doyulmaz güzellikte. Antalyalıları hafta sonunda Saklıkent'e bekliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Isparta yakınlarındaki Davraz Kayak Merkezi'nde de pistlerdeki kar kalınlığı 45 santimetre olarak ölçüldü. Davraz'daki konaklama tesislerinin yöneticileri, pistlerin kış sporları için mükemmel olduğunu kaydettiler.

Yetkililer, Davraz'a özellikle hafta sonları çevre illerden büyük talep geldiğini belirterek, hafta sonu için odaların tamamen dolduğunu bildirdiler.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!