Açıktan akan kanalizasyon tehlike saçıyor

Güncelleme Tarihi:

Açıktan akan kanalizasyon tehlike saçıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2007 11:40

HAKKARİ’de geçen yıl 1 milyon 200 bin YTL harcanarak hizmete açılan Medrese Mahallesi'ndeki 350 öğrenci kapasiteli Vali Erdoğan Gürbüz öğrenci pansiyonuna ait kanalizasyondan akan pis sular, öğrenciler ve mahalle sakinlerinin sağlığını tehdit ediyor.

Mahalle Muhtarı A. Cabbar Aydın, pis su rezaletini 3 aydır yaşadıklarını belirtirken, Milli Eğitim Müdürü Şevki Aydın, pis su borularının kanalizasyon şebekesine bağlanması için, pansiyon yakınında tarlası bulunan vatandaşla anlaşamadıklarını söyledi. Aydın, “Son çare olarak mahkemelik olma pahasına da olsa, pansiyonun pis sularının kanalizasyona bağlanması için boruları o tarladan geçireceğiz” dedi.

Hakkari Valiliği İl Özel İdare Genel Sekreterliği’nin geçen yıl barınma sorunu yaşayan öğrenciler için yaptırdığı Medrese Mahallesi'ndeki Vali Erdoğan Gürbüz Pansiyonu’nun pis suları, öğrencilerin ve yaklaşık 3 bin nüfuslu mahallenin sağlığını tehdit ediyor. Değişik okullardan 350 kız ve erkek öğrencinin barınmasına olanak tanıyan pansiyonun, borularının kanalizasyon şebekesine bağlı olmaması yüzünden pis sular mahallenin içine akıyor. Açıldıktan sonra uzunca bir dönem fosseptik çukurlarının kullanıldığı pansiyonda, bu sistem sağlıklı işlemeyince, fosseptik çukurları da zorunlu olarak iptal edilirken, pis suların kanalizasyon şebekesine bağlanması için de kanal çalışması yapıldı. Ancak bu kanalın bitişikteki tarladan geçirilmesine, tarla sahibi izin vermedi.

Medrese Mahalle Muhtarı A. Cabbar Aydın, 3 aydır pis suların mahallenin içine doğru aktığını söyledi. Muhtar Aydın, sorunun kısa sürede çözümü için valiliğe müracaatta bulunduklarını belirterek, “Mahallemiz bu yüzden çok pis kokuyor. Çocuklar hasta olacak, havalar ısınmasıyla birlikte bu koku daha da artacak. Hem 350 öğrencinin, hem de mahalledeki vatandaşların sağlığı tehdit altında. Yetkililerden acil çözüm bekliyoruz” dedi.

‘İZİN VERMESE DE BAĞLAYACAĞIZ’

Milli Eğitim Müdürü Şevki Aydın ise pis su borularının kanalizasyon şebekesine bağlanması konusunda, pansiyon yakınında tarlası bulunan vatandaşla anlaşamadıklarını söyledi. Aydın, insanların sağlığını göz önünde tutarak, pansiyonun yakınındaki tarla sahibiyle bir kez daha anlaşma yoluna gideceklerini, anlaşma sağlanamadığı taktirde de izin almadan kanalizasyon şebekesini tarladan geçireceklerini kaydetti. Aydın, “Tarla sahibi Mehmet Sevmiş ile görüştük. Ancak kanalizasyon şebekesi için bir türlü izin vermiyor. Oradaki öğrencilerin ve mahalle sakinlerinin sağlığı bizim için daha önemli. Son çare olarak mahkemelik olma pahasına da olsa pansiyonun pis sularının kanalizasyona bağlanması için boruları o tarladan geçireceğiz” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!