600 gardiyan alınacak

Güncelleme Tarihi:

600 gardiyan alınacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2008 11:44

ADALET Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü yurt çapında 600 infaz koruma meruru alacak. Bunlardan 85'i Ergenekon duruşmasının yapılacağı Silivri Ceza İnfaz Kurumları kampusünde görev yapacak.

Haberin Devamı

Cumhuriyet Başsavcılık ve Adalet Komisyonu Başkanlarına gönderilen yazıda ülke genelinde 600 infaz koruma memuru için sınav yapılacağı duyuruldu. En az lise mezunu, sağlıklı olmak, 18 yaşından küçük, 30 yaşından büyük, erkeklerde 170, kadınlarda 160 santimden kısa olmamak gibi koşullara uyan adayların merkezi sınavda en az 70 puan almaları gerekiyor.

Adaylarda, akıl hastalığı, bedensel özürlü olmadığı, şaşılık, körlük, topallık, işitme kaybı, çehrede sabit eser, uzuv noksanlığı, kekemelik ve benzeri engeller bulunmaması isteniyor. Boy ile kilo arasında istenen orana da sahip olan adaylar infaz koruma memurluğu için 20 Ağustos’a kadar Cumhuriyet başsavcılıklarına başvurabilecekler. Boy ve kilo ölçümü ile sözlü sınav, 10 Eylül’de olacak.

Ergenekon duruşmaları için hazırlanan Silivri Ceza İnfaz Kurumları kampusündeki Silivri 1 Nolu L Tipi’ne 43, Silivri 2 Nolu L Tipi’ne ise 42 olmak üzere toplam 85 infaz koruma memuru alınacak. Silivri kampusü için girdikleri sınavı kazananların Ergenekon duruşmalarının yapılacağı ilk duruşma tarihi olan 20 Ekim 2008’e kadar işe yerleşebilecekleri tahmin ediliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!