600 dolara çocuk asker

Güncelleme Tarihi:

600 dolara çocuk asker
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2012 00:00

BM’nin İnsan Haklarından Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Ivan Simonoviç, kuzeyini aşırı dincilerin ele geçirdiği Mali’ye yaptığı ziyaret sonrasında korkunç bir tablo çizdi. Buna göre çocuklar, 600 dolara aşırı dincilere satılıyor.

Haberin Devamı

AFRİKA ülkesi Mali’nin kuzeyini kontrol eden aşırı dinci milislerin, fidye ve uyuşturucu kaçakçılığından gelir sağladığı, 600 dolara da çocukları, asker olarak yetiştirmek üzere satın aldığı iddia edildi.

Mali’de mart ayında ordunun darbe yapması üzerine ortaya çıkan kaos sonrası aşırı dinci milisler ülkenin üçte ikisini kontrol etmeye başlamış ve şeriat yasalarını uygulamaya koymuştu. BM’nin İnsan Haklarından Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Ivan Simonoviç, söz konusu ülkeye yaptığı ziyaretin ardından insan hakları konusunda karanlık bir tablo ortaya koydu.

Bir sürü hamile kadın

Özellikle kadın haklarının büyük darbe yediğini belirten Simonoviç, evlenmeden hamile kalmış ya da doğum yapmak zorunda kalmış kadınların sayısının endişe verici kadar çok olduğunu belirtti. Kadınların evlilik için bin dolardan az bir fiyata satıldığı, bazen bunun fuhuşa kılıf olduğu iddia edildi.

Haberin Devamı

BM Güvenlik Konseyi’nde uluslararası bir müdahaleye izin verilmesi için görüşmeler yapılıyor. Batı Afrika Ülkeleri Ekonomik Topluluğu, BM ve Batı’nın destek vermesi halinde ülkeye askeri müdahalede bulunmaya sıcak bakıyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!