6. Türk Dili Kurultayı Ankara'da başlıyor

Güncelleme Tarihi:

6. Türk Dili Kurultayı Ankarada başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2008 16:48

“VI. Uluslararası Türk Dili Kurultayı”, 20-25 Ekim tarihlerinde Ankara'da gerçekleştirilecek.

Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Ankara Bilkent Otel Konferans Merkezi'nde düzenlenecek kurultayın 20 Ekim Pazartesi günü yapılacak açılış törenine, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Devlet Bakanı Mehmet Aydın'ın katılacağı belirtildi.

İlki Atatürk'ün öncülüğünde 26 Eylül 1932 yılında yapılan kurultayın, 1988 yılından bu yana dört yılda bir ve uluslararası düzeyde gerçekleştirildiği anımsatılan açıklamada, dünyadaki Türk dili araştırmalarında çok önemli bir yeri olan ve bilim çevrelerince kurumsal bir nitelik taşıyan etkinliğe bu yıl 34 ülke ve özerk bölgeden bildirili 438 bilim adamının katılacağı kaydedildi.

Açıklamada, etkinlikte, Türk diline yaptıkları katkılar dolayısıyla “Devlet Şeref Madalyası”na layık bulunan yabancı Türkologlara, Cumhurbaşkanı Gül tarafından madalyalarının verileceği bildirildi.

Açılış töreninde, ayrıca 617 bin söz varlığı ile Türkçenin en kapsamlı sözlüğü olan “Büyük Türkçe Sözlük” ile Türk Dil Kurumunun yayımladığı süreli yayınların tüm sayılarının sanal ortamda kullanıma sunumunun da başlatılacağı kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!