6 havaalanı kapatılıyor

Güncelleme Tarihi:

6 havaalanı kapatılıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2002 10:31

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü'nün işlettiği Sinop, Tokat, Zonguldak / Çaycuma, Uşak, Sivas ve Balıkesir/Merkez havaalanları, bu gece yarısından itibaren hava trafiğine kapatılacak.

DHMİ Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Türkiye'de sivil hava ulaşımının yaygınlaştırılması amacıyla hizmete verilen, ancak ''yolcu potansiyeli görülmediği'' gerekçesiyle tarifeli seferler düzenlenmemesi ve mevcut tarifeli seferlerin iptal edilmesi nedeniyle atıl duruma düşen havaalanlarının kapatılacağı belirtildi.

Sinop, Tokat, Zonguldak/Çaycuma, Uşak ve Sivas havaalanlarının, Başbakanlığın ''Kamu Kaynaklarının Etkin Kullanımı'' konulu genelgesi ve Hazine Müsteşarlığı'nın talimatı çerçevesinde trafiğe kapatılacağı,ayrıca, hem sivil hem de askeri amaçlı kullanılan Balıkesir/Merkez Havaalanı'nda DHMİ Genel Müdürlüğü'nce sağlanan her türlü sivil hizmetin kaldırılacağı kaydedildi.

Söz konusu havaalanlarının güvenliğinin, yolcu potansiyelinin oluşacağıne kadar DHMİ Genel Müdürlüğü'nün kontrolünde olacağı ifade edilen açıklamada, bu havaalanlarının, ''ciddi, kabul edilir ve düzenli'' trafik artışının olacağı bir döneme kadar, ''en kısa sürede'' faaliyete geçebilecek durumda hazır olarak bekletileceği belirtildi.

Kapatılan havaalanlarının işletme giderlerinden tasarruf sağlanacağı, bu havaalanlarında çalışan personel ile kullanılan araç-gereç ve ekipmanın, diğer havaalanlarında değerlendirilmiş olacağı bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!