6 asker şehit

Güncelleme Tarihi:

6 asker şehit
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2016 00:15

Hakkâri ve Mardin’de dün terör örgütü PKK’yla çıkan çatışmalarda 6 asker şehit oldu. Şehitlerden her biri geride acı bir hikâye bıraktı. Şehitlerden birinin son göreviydi, birinin tayini çıkmıştı, birinin kardeşinin düğünü yakındı, biri 3 ay önce gazi olmuştu. Şehit Kerim Örtücü’nün de son paylaşımı büyük üzüntü yarattı.

Haberin Devamı

MARDİN Derik’teki Soğukkuyu Jandarma Karakolu’na dün saat 06.30 sıralarında bir grup PKK’lı tarafından uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Çatışma üzerine karakola Derik’ten takviye gönderildi. Bölgeye giden time teröristler ateş açtı. Saldırıda ikisi de Çorumlu Jandarma Astsubay Üstçavuş Mustafa Ayna (29) ve Jandarma Uzman Çavuş Emre Erkoç (36) şehit oldu.

ÖNCE TUZAK, SONRA PUSU
Güvenlik güçleri, Hakkâri-Çukurca karayolunda PKK’lı teröristlerin yola tuzakladığı el yapımı patlayıcı imha edip operasyon başlattı. Dün 07.15’te pusu kuran PKK’lı teröristlerin açtığı ilk ateşte Jandarma Astsubay Mustafa Gevrek (24), Jandarma Uzman Çavuş Kerim Örtücü (24), Jandarma Uzman Çavuş Harun Koçak (25) ve Jandarma Uzman Çavuş Ali Daniyar (27) şehit oldu.

Şehit Mustafa Ayna, Nazlı Ayna ile evliydi ve 3 yaşında Naz adlı bir kız babasıydı. Şehidin 2007 yılında göreve başladığı, kısa bir süre sonra yeni görev yeri Bolu’ya geçeceği bildirildi. Şehidin kayınvalidesi Hatice Ekiz, “Damadımın geçen haftaya kadar yanındaydık. 15 gün sonra kendisi gelecekti. Beraber, damadımın kardeşinin düğününe gidecektik. Yıkıldık” diyerek gözyaşını tutamadı.

Şehit Emre Erkoç, Gülay Erkoç’la (35) evliydi ve 12 yaşında Aybüke ile 6 yaşında Hüseyin Emre adlarında iki çocuğu vardı. Şehit Erkoç’un Isparta’ya tayin olduğu, Mardin’deki görevinden temmuz ayında ayrılacağı kaydedildi.

6 asker şehit
6 asker şehit
6 asker şehit
6 asker şehit
6 asker şehit

Emre Erkoç                                   Mustafa Gevrek       Mustafa Ayna                               Harun Kocak                              Ali Daniyar 


Kırşehirli şehit Mustafa Gevrek’in 2012 yılında Ankara Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokulu’ndan mezun olduktan sonra ilk görev yeri olan Sinop’a gittiği ve iki yıl sonra da Hakkâri Çukurca’da görev yapmaya başladığı belirtildi. Yakınları, tayini Ankara’ya çıkan Gevrek’in Kırşehir’e gelerek düğün yapıp sonra Ankara’ya gitmeyi planladığını ancak gittiği son görevinde şehit olduğunu aktardı.

Şehit Harun Koçak’ın 3 ay önce başka bir terör saldırısında vücuduna şarapnel isabet etmesi sonucu yaralandığı, tedavisinin ardından görevine döndüğü belirtildi.

Şehit Ali Daniyar’ın Antalya’daki baba ocağında yas var. Baba Hasan Daniyar şunları söyledi: “Yiğidim gitti ancak Türkiye’de daha birçok yiğit var. Vatan sağ olsun. Allah istediğini kabul etti. İnşallah öbür tarafta daha iyi bir mertebeye ulaştırır.”

3 ASKER YARALANDI
Diyarbakır’ın Lice ilçesinde 23 Haziran’da başlayan Bayrak-14 Şehit Jandarma Teğmen Abdülselam Özatak Müşterek Özel Birlik Operasyonu’nda güvenlik güçleriyle PKK’lılar arasında sıcak temas sağlandı. Dağlık ve ormanlık alanda bulunan Yolçatı mevkisinde operasyonlarını sürdüren güvenlik kuvvetleri ile PKK’lılar arasında çıkan çatışmada 3 asker yaralandı. Yaralı askerler Diyarbakır Asker Hastanesi’ne getirilerek tedavi altına alındı. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!