6 asker ambulans uçakla Ankara'ya gönderildi

Güncelleme Tarihi:

6 asker ambulans uçakla Ankaraya gönderildi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2008 11:53

Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Aktütün Jandarma Sınır Bölüğü'ne düzenlenen saldırıda yaralanan 6 asker, ambulans uçakla Ankara'ya gönderildi.

Alınan bilgiye göre, terör örgütü PKK üyelerince Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Aktütün Jandarma Sınır Bölüğü'ne düzenlenen saldırıda yaralanan askerlerden sağlık durumu ciddi olan 6'sı, Hakkari Asker Hastanesi ve Yüksekova Devlet Hastanesindeki ilk müdahalenin ardından helikopterle Van'a getirildi.

Van Askeri Hastanesinde tedavi altına alınan ve geceyi burada geçiren yaralı askerlerin sağlık durumunda iyileşme gözlenmeyince Genelkurmay Başkanlığınca Van'a ambulans uçak gönderildi.

Sabah saatlerinde Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Helikopter Filo Komutanlığına inen ambulans uçak, yaralı askerleri alarak Ankara'ya hareket etti.

Yaralı askerlerin tedavisine Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde devam edileceği belirtildi.

Bu arada, terör örgütü PKK üyelerince Aktütün Jandarma Sınır Bölüğü'ne düzenlenen saldırının ardından bölgeye Jandarma Özel Harekat timi ve komandolardan oluşan çok sayıda takviye kuvvet gönderildiği, operasyonların helikopterlerle de desteklendiği bildirildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!