5'lik artçı paniği

Güncelleme Tarihi:

5lik artçı paniği
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2000 00:00

Haberin Devamı

17 dakika arayla dün sabah yaşanan ve merkez üssü Bolu Mengen olan 5.0 ve 3.8'lik depremde can kaybı olmadı. Bolu ve çevre illerde büyük paniğe neden olan deprem sonrası okullar tatil edildi.

MERKEZ üssü Bolu Mengen olan ve dün saat 08.56'da meydana gelen 5.0 büyüklüğündeki depremin ardından, 09.13'te 3.8 büyüklüğünde bir artçı sarsıntı daha oldu.

Depremlerden sonra okullarda panik yaşandı ve valilik, Bolu'nun 4 ilçesinde, okulları tatil etti. Düzce, Kaynaşlı, Gölyaka ve Yığılca'da da hissedilen depremde can ve mal kaybının meydana gelmediği açıklandı. Deprem İstanbul, Zonguldak, Kocaeli, Sakarya, Ankara ve Çankırı'da da hissedildi.

12 Kasım depreminden sonra çadırlarda hizmet vermeye başlayan ve 1.5 ay önce hasarsız binalarına giren İzzet Baysal Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi personeli de hastalarla birlikte kendilerini dışarı attı. Bir süre dışarıda bekleyerek şoku atmaya çalışan personel ve hastalar daha sonra binaya girdiler. Milli Eğitim Müdürlüğü personeli de uzun süre binaya giremedi.

12 Kasım depreminde az hasar gören Mengen Aşçılık Meslek Yüksekokulu binasındaki hasar da büyüdü ve çatlaklar ortaya çıktı.

Mengenliler uzun süre evlerine giremedi. 5.0 büyüklüğündeki depremin öncü olmasından korkan depremzedeler, unutmaya başladıkları deprem korkusunu yeniden yeniden yaşadıklarını söyledi.

Okul açıldı ve tatil edildi

17 Ağustos depreminden sonra, 13 Eylül'de okulların açıldığı ilk gün 5.8 büyüklüğünde deprem olmuş ve eğitim tekrar tatil edilmişti. Dün de sömestr tatili dönüşünde artçı sarsıntıyla birlikte kendilerini dışarıya atan öğrencileri, velileri gelerek okuldan aldılar ve evlere götürdüler. Deprem sonrası valilik okulları Mengen ve Gerede'de süresiz, Yeniçağa ve Dörtdivan İlçelerinde 1'er gün tatil etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!