Hastanede şüpheli ölüme savcılık soruşturması

Güncelleme Tarihi:

Hastanede şüpheli ölüme savcılık soruşturması
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2007 11:11

BURSA’da, yumurtalığında bulunan kisti aldırmak için eşiyle birlikte el ele yürüyerek özel bir hastaneye giden ve ameliyat sırasında bacağa giden ‘iliyak’ damarının kesilmesi sonucu komaya giren 39 yaşındaki bir çocuk annesi Özlem Bengi, 17 gün soren yoğun bakımdaki yaşam mücadelesine yenik düştü.

Özlem Bengi'nin ölümünü şüpheli bulan savcılık olayla ilgili soruşturma başlatırken, ameliyatı gerçekleştiren Prof. Dr. Şakir Küçükkömürcü, gereken müdahalenin yapıldığını vicdanen rahat olduğunu söyledi.

Merkez Osmangazi ilçesi Kükürtlü Mahallesi Çelik Sokak’ta oturan ve çalıştığı gıda firmasının Bursa Bölge Müdürlüğü’nden İzmir’e atanan Haluk Bengi (42), İzmir’e taşınmadan önce, yumurtalıklarında kist olan 10 yıllık hayat arkadaşı Özlem Bengi’nin tedavisini yaptırmak istedi. Kendilerine basit bir operasyon olacağı söylenen Bengi çifti, 4 Şubat’ta el ele özel bir hastaneye gitti.

Ameliyat sırasında gelişen beklenmedik bir komplikasyon sonucu Bengi’nin bacaklarına giden iliyak damarı kesildi. Kapalı yapılan ameliyatın başında gelişen bu olayın ardından açık ameliyata geçildi. Ancak iç kanama nedeniyle Özlem Bengi komaya girdi. Yoğun Bakım Servisi’nde 17 gün boyunca cihazlara bağlı yaşam mücadelesi veren Bengi, dün sabah saatlerinde yaşamını yitirdi. Ölümü şüpheli bulan Bursa Cumhuriyet Savcılığı, yapılan otopsinin ardından olayla ilgili soruşturma başlattı.

8 YAŞINDAKİ KIZINA GÜÇLÜKLE SÖYLENDİ

Ameliyatın ardından eşi ve Kükürtlü Ticaret ve Sanayi Odası İlköğretim Okulu 2’nci sınıf öğrencisi 8 yaşındaki kızı İdil ile İzmir’e yerleşmenin planlarını yapan Haluk Mengi, eşini kaybetmenin şokunu yaşarken, olayla ilgili konuşmak istemedi. Özlem Bengi'nin Adli Tıp Kurumu’ndan özel ambulansla alınan cesedi, son kez oturduğu evinin önüne getirildi. Bengi ailesinin yakınları ambulansın yanına kadar gelen minik İdil’e, annesinin öldüğünü söylememek için büyük çaba gösterdi. Özlem Bengi'nin cenazesi, toprağa verilmek üzere memleketi Manisa’ya gönderildi.

Ameliyatı yapan Prof. Dr. Şakir Küçükkömürcü, “Bu tür komplikasyonlar küçük büyük her cerrahi operasyonda olabilir. Gereken tıbbi müdahale Bursa’nın en modern hastanesinde yapıldı. Ben yıllardır Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde bu işin hocalığını yapıyorum. Ama ilk defa başıma böyle bir şey geliyor. Vicdanen müsterihim” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!