“Kerkük’e yapılan bir saldırıyı, Diyarbakır’a yapılmış sayarız”

Güncelleme Tarihi:

“Kerkük’e yapılan bir saldırıyı, Diyarbakır’a yapılmış sayarız”
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2007 14:19

DİYARBAKIR DTP İl Başkanı İbrahim Aydoğdu, Diyarbakır’da 21 Mart günü düzenlenecek Nevruz etkinliklerine davet ettikleri Irak Devlet Başkanı Celal Talabani ve Irak Kürdistan Demokrat Partisi (IKDP) lideri Mesut Barzani’nin katılımının, Türkiye’deki bütün Kürtleri onurlandıracağını ve sevindireceğini söyledi. Kürtlerin Irak'taki kazanımlarının, tüm Kürtler için önemli olduğunu kaydeden Aydoğdu, “Kerkük’e yapılan bir saldırıyı Diyarbakır’a yapılmış kabul ederiz” dedi.

Diyarbakır DTP İl Başkanı İbrahim Aydoğdu, Kürdistan Yurtseverler Birliği’nin internet sitesi ‘Pukmedia’ya yaptığı açıklamada, Kürdistan Federal bölgesindeki kazanımların kendilerini son derece sevindirdiğini, kazanımları bütün Kürt halkının kazanımları olarak değerlendirdiklerini söyledi. Kerkük’e yapılacak olan bir saldırıyı Diyarbakır’a yapılmış olarak değerlendireceklerini açıklayan Aydoğdu şöyle dedi:

“Kerkük’e yapılmak istenen müdahaleleri son derece akıl dışı, mantık dışı, bilim dışı olarak görüyoruz. Tarihi gerçekliği görmeyen ve onu tümden reddeden bir mantığın ürünü olarak görüyoruz. Elbette Kerkük bütün Kürtler açısından çok önemlidir. Kerkük, Kürtlerin kazanmış olduğu yeni statünün korunması ve kazanmış olduğu hakların korunması açısından çok stratejik bir öneme sahiptir. Kerkük referandumu, Kürtler açısından bir milat olacaktır. Orada tarihi gerçeklerin yerli yerine oturması açısından hem de Saddam’la birlikte başlayan Araplaştırma politikalarının ortadan kaldırılması açısından, Ortadoğu’da gerçek anlamda özgürlükçü, demokratik ve tam anlamıyla bölge güç dengeleri içerisinde Kürtlere yer açan ve misyon biçen gelişmelerin önünü açacaktır. Irak’ta bir Kürt liderin Cumhurbaşkanı olması Kürtler açısından çok önemlidir. Tarihi bir anlamı var. Bu olay Kürtlük bilincinin gelişmesinde Kürt yurtseverliğinin gelişmesinde, demokrasinin gelişmesinde ve Kürtlerin Ortadoğu’da diğer halklar gibi eşit görülmesinde ve kabul edilmesinde önemli bir rol oynayacaktır. Kerkük’e yapılan saldırılar Diyarbakır’a yapılmış olur, Diyarbakır’a yapılan saldırılar ise Kerkük’e yapılmış bir saldırı olur.”

IRAK'TA KAZANIMLAR KORUNMALI

Aydoğdu, Kürtlerin Irakta’ki kazanımlarının korunması ve kollanması gerektiğini, Irak’taki Kürt hareketinin bastırılmaya çalışılmasının, Türkiye'deki Kürtlerin kan damarlarının kesilmesiyle aynı anlama geldiğini öne sürdü. Aydoğdu, “Birbiriyle diyalektik bir bağı olan bir mücadeledir. Böylesi bir süreçte bütün Kürt politikacılarının, bütün Kürt temsilcilerinin birlik halinde olması, enerjilerini ve imkanlarını bu ortak mücadelede kullanması gerektiğinin önemine değiniyoruz. Bunun zemininin hazırlanması açısından bu davet bizim için önemlidir” dedi

“KATILMALARI BİZİ ONURLANDIRIR”

Nevruz'a Talabani ve Barzani'nin davet edilmesi konusuna da değinen DTP İl Başkanı Aydoğdu, “Hem Devlet Başkanı Sayın Celal Talabani'yi ve hem de Kürdistan Bölge Başkanı Sayın Mesut Barzani'yi davet edeceğiz. Genel Başkanımız mektupla kendilerini davet edecek. Bunun yanı sıra Türkiye Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da davet edilecek. Sayın Talabani ve Barzani'nin Diyarbakır'da yapılacak Nevruz kutlamasına katılması bizi onurlandıracaktır, Türkiye'deki bütün Kütleri onore eder, sevindirir, mutlu eder” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!