Sağ-sol uzlaşmasına Erkin Baba desteği

Güncelleme Tarihi:

Sağ-sol uzlaşmasına Erkin Baba desteği
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2007 00:00

Türk Rock Müziği’nin duayeni Erkin Koray, bu kez farklı bir misyonla gündeme geldi.

Koray, Türkiye’nin çok kritik günlerden geçtiğini belirterek, dış tehditlere karşı sağ-sol ayrımı yapılmadan toplumun asgari koşullarda birleşmesi için çalıştığını söyledi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile makamında görüştüğünü açıklayan Koray, "Ben, sadece Bahçeli ve MHP’lilerle değil, farklı görüşlere sahip çok insanla görüşüyorum. Bu temaslarım politik değil, toplumsal konularda" dedi. Koray, şöyle konuştu:

SİYASET BANA GÖRE DEĞİL O zaman boyumun ölçüsünü aldım. Siyasetin bana göre olmadığını gördüm. Bahçeli veya bir başkasından bana milletvekilliği veya aktif siyasete katılmam konusunda bir çağrı almadım. Ancak, çağrı gelse de aktif siyaset düşünmüyorum. Benim yerim iyidir. Sanatçı olarak yaşamımı sürdüreceğim.

KAYITSIZ KALAMAM Bu konuyla tek oyu olan bir vatandaş olarak ilgileniyorum. Bir sanatçı olarak da ülkenin sorunlarına kayıtsız kalamam, kalmam. Ben, hizmet vermek isteyen bir sanatçı olduğum için toplumsal sorunlarla ilgileniyorum. Toplumu eğitimine, bilinçlenmesine katkı sağlamak, güzel bir çizgiye çekilmesine yardımcı olmak adına uğraş veriyorum.

GEÇMİŞTE HEPİMİZ TUZAĞA DÜŞTÜK Birtakım kişi ve kurumlarla, ayırımsız her kesimden insanlarla görüşüyorum. Şimdiye kadar yapılmış olan sağ ve sol ayrımını, bizim üzerimizde oynanmış olan, bizim de düştüğümüz bir tuzak olarak görüyorum. Dolayısıyla, bu konunun tamamen ortadan kaldırılıp, sağ ve sol denen şeyin artık birleşmesinden, gücümüzü ve enerjimizi biribirimizi yemekten çok dış tehditlere karşı kullanmamız gerekiyor. Çünkü, toplum ve ülke olarak çok kritik günlerdeyiz.Bana birşey gelir mi’ beklentisiyle değil, ’ben topluma birşey verebilir miyim’ diye, bunları düşünüyor ve çabalıyorum.

Boyumun ölçüsünü almıştım

SON dönemde Blues ve caza da ilgi gösteren ve Efes Pilsen’in Blues konserleri çerçevesinde sahneye çıkan ’Rock’ın Türkiye’deki babası’ Erkin Koray, milletvekiliği teklifi gelse de kabul etmeyeceğini belirtti. Koray, "1989’da SHP’den bir girişimde bulundum, boyumun ölçüsünü aldım. Siyaset bana göre değil. Ben, sanatçı olarak toplumdaki konumumdan memnunum" diyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!