Batman'da 2 köyde kuş gribi tespit edildi

Güncelleme Tarihi:

Batmanda 2 köyde kuş gribi tespit edildi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2007 12:29

BATMAN’ın Gercüş İlçesine bağlı Boğazköyde ilk olarak ortaya çıkan kuş gribi bölgede yayılmaya devam ediyor. Diyarbakır’ın Silvan İlçesi'nden sonra Bismil İlçesine bağlı iki köyde de kuş gribi tespit edildi. Tahlil sonuçlarından kuş gribinin çıkması üzerine iki köyde 340 kanatlı hayvan itlaf edildi, köyler karantinaya alındı.

Diyarbakır’ın Bismil ilçesine bağlı Kocalar ve Akoba köylerinde kuş gribi tespit edildi. Şüpheli kanatlı hayvan ölümlerinin yaşandığı 2 köyden alınan numuneler Elazığ Veteriner Kontrol Enstitüsüne gönderildi. Burada yapılan hızlı test sonucu her iki numuneden de pozitif sonuç alınınca yetkililere haber verildi ve 2 köy karantinaya alındı. Batman sınırına yakın olan iki köyde sonuçların hızlı testte pozitif çıkması sonucu iki köyde 340 kanatlı hayvan itlafı dün gece gerçekleştirildi.

Yetkililer, her türlü önlemin alındığını ve köylerde dezenfekte çalışmasının yapıldığını belirterek, şüpheli kanatlı hayvan ölümlerinin yaşandığı yerleşim birimlerinden alınan örneklerin tedbir amaçlı Enstitü merkezine gönderildiğini söylediler.

KUŞ GRİBİ KARANTİNASI

Kuş gribi tespit edilen Batman’ın Gercüş ilçesine bağlı Boğazköy, Batman merkeze bağlı Doluca köyü, Diyarbakır’ın Silvan ilçesine bağlı Yeşilalan mezrası, Çağıl köyü Bölükçayır mezrası, Bismil ilçesine bağlı Kocalar ve Akoba köyleri ile bu köylerin çevresindeki 10 köy ve mezraya kuş gribi nedeniyle konulan karantinanın sürdüğü belirtildi.

Haberin Devamı

ILGIN'DA KUŞ GRİBİ ŞÜPHESİ

Konya'nın Ilgın İlçesi, Ilıca Mahallesi'nde oturan işçi 27 yaşındaki Ahmet Topçu, çay kenarında bulduğu yaralı ördeği eve getirdi. Ördeği kesen Topçu, 5 yaşındaki kızı Ayşe ve 1 yaşındaki oğlu Mehmet'le birlikte ördeği yedi. Ördeğin büyük kısmını yiyen Ahmet Topçu, bir süre sonra yüksek ateş ve halsizlik şikayetiyle Ilgın Devlet Hastanesi'ne başvurdu. Buradaki ilk müdahalenin ardından Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Servisi'ne getirilen Topçu, kuş gribi şüphesiyle İntaniye Servisi'nde tedavi altına alındı. Topçu'dan alınan örnekler, Ankara Hıfzıssıhha Merkez Başkanlığı'na gönderildi. Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ahmet Özkağnıcı, “Kuş gribi şüphesiyle bir hasta tedavi altına alındı. İntanriye Servisi'nde tutuluyor. Örnek alınıp Ankara'ya gönderildi. Sonucunu bekliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Ördekten alınan numuneler ise İl Tarım ve İl Sağlık Müdürlüklerine gönderildi. Ahmet Topçu, “Yaralı bir ördek buldum. Bunu evde pişirip yedik. Ama ördeğin büyük bir bölümünü ben yedim. Birden dizlerim tutmadı. Ateşim çıktı. Ailemin durumu iyi. Şu anda evdeler” dedi.

Geçen yıl yaşanan kuş gribi salgını sırasında Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan ve kuş gribi şüphesiyle tedavi altına alınan 6 kişide kuş gribi virüsüne rastlanmamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!