Enkazdan kurtarılan Abdullah'ın bacağı kesilebilir

Güncelleme Tarihi:

Enkazdan kurtarılan Abdullahın bacağı kesilebilir
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2007 13:56

DİYARBAKIR'da geçen pazar günü çöken Alkan 1 Apartmanı enkazından 35 saat sonra yaralı olarak çıkarılan 15 yaşındaki Abdullah Köse, sağ bacağını kaybedebilir.

Haberin Devamı

Doktorlar, damar ezilmesi sonucu kangren oluşan bacağın büyük bir ihtimalle kesileceğini belirtti.

Diyarbakır'ın Kayapınar Beldesi Huzurevler Semti Esen Sokak'ta bulunan 8 katlı 32 daireli Alkan 1 Apartmanı, taşıyıcı kolanları ve duvarlarında derin çatlaklar oluşması nedeniyle geçen yılın Kasım ayında ‘Kullanılamaz’ raporu verildikten sonra boşaltıldı.

Hakkında yıkım kararı verilen bina, geçen pazar günü kendiliğinden çökmesi sonucu 5 kişi yaşamını yitirirken, enkaz altın kalan Abdullah Köse, 35 saat sonra yaralı olarak kurtarıldı. Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Bölümü Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedavisi süren Köse'nin vücudunda kırılma ve ezilmeler bulunduğu, böbreklerin ve diğer iç organlarında ezilmeye bağlı hasarların olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

Doktorlar, Köse'nin en büyük sorununun sağ bacağında olduğunu belirterek, “Bacakta damar ezilmesi sonucu kangren oluşmuş. Gerekli tedavisini sürdürüyoruz. Ancak bir iyileşme görülmezse bacak büyük bir ihtimalle kesilecek. Hastanın genel sağlık durumu iyi” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!