Köprüde bayrak kavgası bitiyor

Güncelleme Tarihi:

Köprüde bayrak kavgası bitiyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2007 00:00

Boğaziçi Köprüsü’nün aydınlatılmasıyla ilgili çalışmalarda son aşamaya gelindi. Açılışı bu ay içinde Başbakan Tayyip Erdoğan tarafından yapılacak olan Boğaziçi Köprüsü aydınlatma çalışmalarından sonra süper lig şampiyonlarının hemen her yıl yaptıkları köprüdeki bayrak asma savaşları da son bulacak.

Karayolları 17’nci Bölge Müdürü Yakup Dost, "Şampiyon olan takımlarımızın renkleriyle köprüyü belirli bir süre aydınlatacağız" dedi. Dost, deneme çalışmalarının bitmemesine rağmen ışıklandırmanın İstanbulluların beğenisini kazandığını belirterek "29 Ekim’e yetiştirmeye çalıştık, olmadı. Açılışını Başbakanımız bu ay gemide düzenlenecek törenle yapacak. Şimdi 23 Nisan’da harika bir gösteri yapmayı planlıyoruz. Daha sonra Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nü de aydınlatmayı düşünüyoruz" diye konuştu.

AKILLI LED TEKNOLOJİSİ

Dünyadaki örnekleri incelenerek, titiz bir çalışma sonucu yaklaşık 4 milyon 850 bin YTL harcanarak ışıklandırılan Boğaziçi Köprüsü’nü aydınlatan City Light firması, çalışmalara Mart 2006’da başladı ve bugünkü aşamaya gelindi. Yaklaşık 1460 adet akıllı Led olarak tanımlanan aydınlatma armatüründen ve ilave olarak 1760 de aydınlatma Led modülünden olmak üzere toplam 3 bin 220 aydınlatma elemanı takıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!