Fethi Dede'den üç bakana tazminat

Güncelleme Tarihi:

Fethi Dededen üç bakana tazminat
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2007 12:17

Fethi Dördüncü, Selanik'teki Atatürk Evi Anı Defteri'ne yazdığı ifadelerle Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın, “kişilik haklarını zedelendiği” gerekçesiyle her bir bakana 3'er bin YTL manevi tazminat ödemeye mahkum oldu.

Haberin Devamı

Ankara 13. Asliye Hukuk Mahkemesindeki davanın bugünkü duruşmasına, Dördüncü, avukatı Coşkun Kurt ve davacı bakanların avukatı Ali Özkaya katıldı.

Avukat Özkaya, önceki iddialarını tekrarladı ve delillerin toplandığını belirterek, davanın kabulünü talep etti.

Dördüncü'nün avukatı Kurt ise Yargıtay ve yerel mahkeme kararlarının dikkate alınarak, aktif husumet yönünden açılan davanın reddedilmesini istedi.

Yargıç Mahmut Ülgey, davanın kısmen kabul edildiğini açıklayarak, Dördüncü'nün dava tarihinden itibaren hesaplanacak yasal faiziyle birlikte her bir bakana 3'er bin YTL olmak üzere toplam 9 bin YTL manevi tazminat ödemesine karar verdi.

DAVA KONUSU

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Dördüncü'nün Selanik'teki Atatürk Evi Anı Defteri'ne yazdıklarından dolayı “kişilik haklarının zedelendiği” iddiasıyla toplam 30 bin YTL'lik manevi tazminat davası açmıştı.

Haberin Devamı

Bakanların avukatı Ali Özkaya tarafından asliye hukuk mahkemesinde açılan davanın dilekçesinde, Dördüncü'nün, Anı Defteri'ne hükümeti ve Bakanlar Kurulu üyelerini hedef alan, gerçek dışı ve hukuka aykırı ithamlar içeren ifadeler yazdığı anlatılmıştı.

Başta ülkeyi yönetenlerin eleştirilere en geniş tahammülü göstermesi gerekliliğinin Unakıtan, Akdağ ve Yıldırım tarafından kabul gören bir değer olduğu ifade edilen dilekçede, eleştiri hakkının ise sınırsız olmadığı görüşüne yer verilmişti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!