İstanbul güne karla başladı

Güncelleme Tarihi:

İstanbul güne karla başladı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2007 13:47

İstanbul'da başlayan kar yağışı, akşam saatlerine kadar aralıklarla hafif olarak devam edecek.

Haberin Devamı



 Yurttan kar manzaraları

İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, kentte başlayan kar yağışının akşam saatlerine kadar aralıklarla hafif olarak süreceğini, sıcaklıkların 8 ile 10 derece kadar azaldığını belirtti. İstanbul'da yarın yağış beklenmediğini bildiren Yıldırım, hava sıcaklığının lodosla birlikte biraz artacağını kaydetti.

Yarın, saatte 60-70 kilometre hızla görülecek lodos fırtınasının İstanbul genelinde etkili olmasının beklendiğini belirten Yıldırım, Salı günü rüzgarın kara yele dönmesiyle birlikte sıcaklıkların tekrar azalacağını ve hafta boyunca mevsim normalleri civarında, yer yer altında seyredeceğini ifade etti.

Yıldırım, son 24 saat içinde yağış miktarının ise metre kareye Bakırköy'de 11, Sarıyer'de 12, Kadıköy'de 16, Pendik'te 40 kilogram olarak ölçüldüğünü bildirdi. Meteoroloji Bölge Müdürü Yıldırım, ayrıca bu gece don ve buzlanmaya karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları gerektiğini dile getirdi.

MARMARA BÖLGESİ

Marmara Bölgesi'nde yarın görülecek lodos fırtınası nedeniyle başta Bursa olmak üzere, soba zehirlenmelerine karşı vatandaşlara uyarıda bulunan Yıldırım, ayrıca deniz ulaşımında görülebilecek aksaklıklara karşı da ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olması gerektiğini ifade etti.

Yıldırım, son 24 saat içinde metre kareye Bursa Gemlik'te 68, Kocaeli merkezde 96, Gölcük'te 92, Sakarya'da 53, Balıkesir'de 43 kilogram yağış düştüğünü belirtti.

Marmara Bölgesi için de yarın yağış beklenmediğini kaydeden Yıldırım, salı günü Marmara'nın güney ve doğusunda hafif karla karışık yağmur beklendiğini, çarşamba günü bölge genelinde yağış beklenmediğini, hafta içerisinde sıcaklıkların mevsim normallerinde ve altında kalmaya devam edeceğini söyledi.

DENİZLİ-ANTALYA KARA YOLLARINDA ULAŞIM AKSIYOR
   
Denizli'de kar yağışı ve buzlanma nedeniyle Denizli-Muğla ve Denizli-Antalya kara yollarında taşıt trafiği aksıyor. Bir süredir bahar mevsimini aratmayan günler yaşanan Denizli'de, geceden itibaren kış etkisini göstermeye başladı. Önce yağmur, ardından gelen kar yağışı, şehirler arası kara yollarında taşıt trafiğini olumsuz yönde etkilemeye başladı.

Haberin Devamı

Denizli-Muğla kara yolunun 25. kilometresinden, Denizli-Antalya kara yolunun ise Tavas-Acıpayam kavşağından itibaren kar yağışı ve buzlanma görüldüğünden, zincirsiz araçların yola devam etmesine izin verilmiyor. Bu nedenle kara yolunun Denizli çıkışında zaman zaman uzun araç kuyruğu oluşuyor.

Haberin Devamı

Karayolları Denizli Şubesi ekipleri,buzlanmayı gidermek için yollarda tuzlama çalışmasını sürdürüyor.
Yetkililer, sürücülere zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamaları, çıkanların ise yanlarında mutlaka zincir, takoz ve çekme halatı bulundurması uyarısında bulundu

ZONGULDAK'TA DERENİN TAŞTI

Kentte dün akşam başlayan ve aralıklarla devam eden yağış nedeniyle Çatalağzı Deresi'nin Kuzyaka mevkisinde meydana gelen taşmadan dolayı kara yolunda ulaşım kontrollü sağlanıyor.

Çatalağzı Belediyesi ile Devlet Su İşleri ekiplerinin suların tahliyesine yönelik çalışma yaptığı bölgede, biriken su nedeniyle yoldan geçemeyen vatandaşlar, belediye hizmet aracıyla taşınıyor.

Haberin Devamı

Belediye Başkanı Mehmet Alim, derenin denize dökülen kısmında meydana gelen tıkanıklıklardan, taşmanın meydana geldiğini söyledi.

Evleri su basma tehlikesinin şu an bulunmadığını, ekiplerin dere yataklarını sürekli kontrol ettiklerini anlatan Alim, “Hizmet aracımız isteyen vatandaşları suların biriktiği alandan geçiriyor. Şu an için herhangi olumsuz durum yok. Derenin taşmasının önlenmesine yönelik proje hayata geçirilmesini istiyoruz. Çünkü, bölgemiz 50 yıldır aynı sorunu yaşıyor” dedi.

Bu arada, etkili olan rüzgarla birlikte 3 ile 5 metreye kadar ulaşan dalgalar, Zonguldak Limanı'nın mendireklerini aştı.

Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, kentte dün geceden itibaren metre kareye 50 kilogram yağış düştüğünü bildirdi.

Haberin Devamı

KAYSERİ'DE LODOS

Kayseri'de, kent merkezinde dün geceden bu yana etkili olan ve saatteki hızı 54 kilometreye ulaşan lodos, yaşamı olumsuz etkiledi. Erciyes Dağı çevresinde başlayan kar yağışı da ulaşımın aksamasına neden oldu. Kar yağışı ve sis nedeniyle Kayseri-Develi kara yolu ulaşıma kapandı.

Bolu Dağı'nda etkili olan kar yağışı, bu güzergahtaki trafiğin aksamasına neden oldu. Düzce-Akçakoca D-655 kara yolu da Tepeköy, Kabalaktepesi ve Şifalısu mevkilerindeki kar nedeniyle trafiğe kapandı.

Bu arada, Batı Karadeniz bölgesinde fırtına nedeniyle dalga boyunun 4 metreye kadar yükseldiği bildirildi.
   
DÜZCE'DE SU TAŞKINLARI
   
Düzce'de etkili olan yağmur nedeniyle su taşkınları meydana geldi. Bazı binalarda bodrum katlarını su bastı.
Üçköprü köyü mevkisinde su kanallarının tıkanması sonucu, D-100 kara yolunun bu mevkideki bazı bölümleri sular altında kaldı. Bölgede ulaşım güçlükle sağlanıyor.
   
KUŞADASI'NDA FIRTINA
   
Aydın'ın Kuşadası ilçesinde de gece başlayan yağmur, sabah saatlerine doğru yerini fırtınaya bıraktı. Kuşadası Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, fırtınanın saatte 50 ile 80km hızla şiddetini sürdürdüğünü bildirdi. Fırtınanın yarın etkisini kaybetmesinin beklendiği bildirildi.

Haberin Devamı

Fırtınaya hazırlıksız yakalanan 12 trol ve gırgır balıkçı teknesi yat limanına sığındı. Bir çok küçük balıkçı teknesi de alabora olma tehlikesi atlattı.
   
KONYA'DA BUZLANMA
   
Konya'da, kar yağışının yoğun olduğu Konya-Beyşehir-Isparta kara yolunun Apa Barajı mevkisinde çok sayıda zincirsiz araç, buzlanma nedeniyle yolda kaldı. Karayolları ve trafik ekipleri, yolda kalan araç sahiplerine yardımcı olmaya çalışırken, Konya kent merkezinden Beyşehir yönüne araçların zincirsiz geçişine izin verilmiyor. Kar yağışı Konya kent merkezi ve diğer il yollarında da trafik akışını olumsuz yönde etkiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!